30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

KKTC Tarım Bakanı Mersin'de

KKTC TARIM BAKANI MERSİN'DE

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım Bakanı Zorlu Töre, Türkiye ile Kıbrıs Türk halkının aynı milletin insanları olduğu gibi yine aynı vatanın evlatları olduğunu söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Forza Fuarcılık tarafından ortaklaşa organize edilen ve Mersin Valiliği'nce desteklenen Mersin 6. Uluslararası Tarım Fuarı'na katılmak üzere kente gelen Bakan Töre, Vali Hasan Güzeloğlu ile makamında bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan Töre, Mersin'i KKTC'nin komşu vilayeti olarak gördüklerini belirterek, "Akdeniz'in bir yakasında Mersin diğer yakasında KKTC yer alıyor. Biz neticede aynı milletin insanları olduğumuz gibi aynı vatan parçasının evlatlarıyız. Kıbrıs'tan anavatan Türkiye'ye geldiğimizde sanki kendi vatanımıza gelmiş gibi hissediyoruz" dedi.

Tarım sektörünün dünyada gelişen ve her geçen gün önem kazanan bir sektör olduğuna dikkat çeken Zorlu Töre, KKTC olarak kendilerini söz konusu sektörde geliştirebilme ve daha iyi bir noktaya ulaşabilme adına Türkiye'den ve özellikle de Mersin'den öğrenecekleri çok şey olduğunu vurguladı. Töre, bilimsel bir çağda yaşadığımızı belirterek "bu nedenle de her şeyi bilimsel yapmak zorundayız. Fuarlar da, bunun en önemli çalışma ve tanıtım ayağıdır. Mersin'de bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum" ifadesini kullandı.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Güzeloğlu da, Mersin ile KKTC arasındaki ilişkilerin çok köklü bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çekerek, ikili ilişkilerin geliştirilebilmesi noktasında bu tür ziyaretlerin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Akdeniz'in önemli bir tarımsal üretim merkezi olarak öne çıkan Mersin'de organize edilen Uluslararası Tarım Fuarı'na Bakan Zorlu Töre'nin katılmasının kendilerine güç ve destek verdiğini kaydeden Güzeloğlu, aynı zamanda da Çukurova

Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden de mezun olan Töre'nin, bölgenin yapısını ve üretim alt yapısını da çok iyi bildiğini hatırlattı.

Mersin olarak ulusal ve uluslararası alanda tarımın, tarım teknolojilerini ve tarım potansiyelinin sürdürülebilir bir konuma ulaştırılabilmesi adına çaba sarf ettiklerini anlatan Güzeloğlu, Türkiye'nin ilk 'Tarım-Gıda Teknoparkı'nı da Mersin'de kurulacağını ve böylelikle tarımın bilimsel bir temelde değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Hasan Güzeloğlu, Bakan Töre'ye Mersin'e özgü motiflerle dokunan bir kilim hediye etti. Töre de, Güzeloğlu'na KKTC bayrağı sundu.

KKTC TARIM BAKANI MERSİN'DE
KKTC TARIM BAKANI MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 10:58:05
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 14:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?