4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

KKTC'den Özcan'a ziyaret

KKTC'DEN ÖZCAN'A ZİYARET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Suat Günsel, KKTC'yi denizin ortasında duran bir gemiye benzeterek, bu geminin sağlam durabilmesi için başta üniversiteler olmak üzere gerekli desteğin verilmesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Suat Günsel, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı makamında ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi'nin bölgenin en büyük ve en önemli üniversitelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, bu noktada da kendilerinin Türkiye ile daha sağlam ve sıkı bağlarla bağlanabilmenin arayışı içinde olduklarını anlattı.

Söz konusu bağlantıları kurabilme adına kentte temaslarda bulunarak, yeni ilişkiler kurmaya çalıştığını belirten Günsel, bunun yanında mevcut ilişkileri de güçlendirmek istediğini dile getirdi. Suat Günsel, “Kıbrıs'ı denizin ortasındaki bir gemiye benzetmek mümkündür. Bu geminin sağlam bir şekilde durması için, başta üniversiteler olmak üzere gerekli desteğin verilmesi gerekir. Bu ziyaretlerde bu temennimizi dile getiriyoruz ve hep bir arada olmak istiyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında geride bıraktığımız aylarda KKTC'de geniş kapsamlı bir seminer düzenlediklerini hatırlattı. Özcan, etkinlikle birlikte aynı zamanda KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ile de görüştüklerini, ziyaretin ardından Yakın Doğu Üniversitesi'ni gezme fırsatı bulduğunu ifade ederek, “Üniversitenizi çok beğendim. İçerisinde yer alan 5 bin kişilik yurt, fakülteler ve modern yapısı ile üniversite gerek Türkiye'nin, gerekse KKTC'nin gurur kaynağı durumunda” diye konuştu.

Mersin ile ilgili olarak bilgiler de veren Macit Özcan, kentin toplam nüfusunun bir milyon 600 bin olduğunu ve mevcut yapısı itibariyle de Türkiye'nin en büyük 9. ili olarak öne çıktığını belirterek, şöyle devam etti; “Vergi sıralamasında 5. olan kentimiz, 321 kilometrelik sahil şeridine sahiptir. Ayrıca limanı, serbest bölgesi, 1. ve 2. organize sanayi bölgesi ile de Türkiye'nin ekonomisine yön veren şehirlerden birisidir.” 11 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü vurgulayan Özcan, bu süreçte Mersin'i temiz bir denize kavuşturacak atıksu arıtma tesisini hayata geçirerek, kentin içinde kalan çöp depolama alanını iptal edip, şehir dışında yeni bir katı atık depolama tesisi inşa ettiklerinin bilgisini verdi.

Özcan, “Yeni imar planında büyük bir alanı lojistik merkez olarak belirledik. Ayrıca Kazanlı-Seyhan projesi kapsamında sahil şeridinde 10 bin yataklı turistik tatil köyleri kurulacak. Kısaca Mersin, Türkiye'nin parlayan bir yıldızı ve bizler de kentimizin gerek yurt içi gerekse de yurt dışında ses getirmesi için çaba göstermekteyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Suat Günsel'e günün anısına bir plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 17:31:03
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 09:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?