5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Koç Müzesi Mersin'de

KOÇ MÜZESİ MERSİN'DE

Rahmi Koç Müzesi, Mersin'de düzenlenen sergiyle ilköğretim okulu öğrencileriyle buluştu. Geçmişin izlerini taşıyan sergi, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Türkiye'de ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olarak öne çıkan Rahmi Koç Müzesi, hayata geçirilen 'Gezici Müze Projesi (Müzebüs)' kapsamında Mersin'e de uğradı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Eğitim Gönüllüsü Ender Bektaş'ın girişimiyle, Türkçe öğretmeni olarak görev yaptığı Abdulkadir Perşembe Vakfı İlköğretim Okulu'nda bir sergi gerçekleştirildi. Müzeciliği ve müzelerin koleksiyonlarının çapını ve kalitesini yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, daha önce hiç görmedikleri objeleriyse ilgiyle inceledi.

Etkinlikle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türkçe Öğretmeni Ender Bektaş, bu tür etkinliklerin çocuklar üzerinde olumlu etkiler bıraktığını ifade ederek, "Çocuklara tarihi sözlerle anlatmak ve anlatılanı kavrayabilmelerini sağlamak hiçte kolay değil. Ancak müze ve burada sergilenen objelerle görsel olarak onlara bir şeyler anlattığınızda verdiğiniz bilgiler daha kalıcı ve etkileyici oluyor" dedi. Başta okul yönetimi olmak üzere TEGV yöneticileri ve Rahmi Koç Müzesi yetkililerinden büyük destek gördüğünü anlatan Ender Bektaş, bu tür etkinlikleri önümüzdeki süreçte de düzenlemeyi, kentteki müzeleri de ziyaret etmeyi düşündüklerini anlattı.

KOÇ MÜZESİ MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 16:55:01
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 17:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?