4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kocamaz, hizmette 17. yılına girdi

KOCAMAZ, HİZMETTE 17. YILINA GİRDİ

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 16. yılı geride bırakarak 17.’nci hizmet yılına Tarsuslularla birlikte "merhaba" dedi.

Belediye meclis salonunda düzenlenen programda, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yazmış olduğu “Bizim Belediye” şiirinin okunması başladı. Başkan Kocamaz’ın öz geçmişinin okunmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 16 yılda yapılan hizmetleri slayt eşliğinde anlattı.

16 yıl önce Tarsus'un koca bir köy görünümde olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bugün Tarsus'un modern bir kent olduğunu söyledi.

Meclis salonuna sığmayan kalabalığa hitaben eden Başkan Kocamaz, "16 yıl önce Tarsus halkının desteği ile Belediye Başkanı seçildik. 13 yıl muhalefet belediyesi olarak yokluklar ve içerisinde bir belediyeyi halkımızın desteği ile bugünlere getirdik. Tarsus 16 yıl önceki Tarsus değil. Tarsus gelişmiş ve kalkınmıştır. 100 yılların unutmuşluğuna rağmen büyük gelişme göstermiştir. Tarsus artık Tarsusluların gurur duyduğu seviyeye gelmiştir. Belediyenin tek kör kuruşunun peşine düştük. Bugün Tarsus, Türkiye’de parmakla gösterilmektedir. Tarsus'un bu seviyeye gelmesinde bize yardımcı olan taş üstüne taş koymamızda bize katkı sağlayan herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi

Kocamaz, şöyle devam etti:

"1994 yılında borçlu, bitik bir belediye aldık. 'Bize siz hiçbir yerden kredi alamazsınız' dediler. Çok çalıştık, çok büyük mücadeleler verdik. Yaptığımız girişim ve çabalar sonucu Alman bankalarından kredi aldık. Tarsus'un en büyük sorununu ortadan kaldırdık. Kentin alt yapı sorununu çözdük. Biz birçok metropol şehrin çözemediği alt yapı sorununu çözdük. İki büyük kentin arasında sıkışıp kalmamıza rağmen sorunlarımızı onlardan önce çözdük. Bu stresli ve sıkıntılı günlerde ortaya koyduğumuz ilkelerden, prensiplerden kesinlikle taviz vermedik."

Belediyeciliğin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu belirten Başkan Kocamaz, "Biz vebal taşıyoruz. 300 bin kişinin vebalı bizim omuzlarımızda. Biz hiçbir zaman bu vebali ve sorumluluğu unutmadık. Yetimin ve mazlumun hakkını kimseye yedirmedik. Biz Tarsus sevdalısıyız. Tarsus'ta huzuru, barışı, kardeşliği sağlamak için üzerimize düşen görevleri başarışla yerine getirdik. Tarsus’ta sağlanan huzurdan rahatsız olanlar var. Bugünden sonra da Tarsus'un huzuru, güveni ve barışı için aynı azim ve kararlılıktayız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu, şüphesi olmasın. Tüm halkımıza aynı mesafede hizmet verdik. Daha çok yapacak işimiz var" ifadesini kullandı.

Tarsus’un tarihe ve kültürel değerlerine sahip çıktılarını belirten Kocamaz, Atık su tesisini, Modern Otogar'ı, Derelerin ıslahını, Park ve Bahçelerdeki çalışmaları, Baraj alanın bölgenin en büyük mesire alanına dönüştürülmesi, Nusret mayın gemisi, caddeler, bulvarlar, sosyal tesisler, spor tesisleri, meslek edindirme kursları, tarihi evlerin çalışması, yüzme havuzu gibi hizmetleri hayat geçirdiklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, aldıkları kalite belgesiyle tatmin olmadıklarını Avrupa Kalite Belgesi almak için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni dönemde de yapacağı hizmetler hakkında bilgi verdi.

Kocamaz, ”Tarsus'un katı atık sorununu mutlaka çözeceğiz. Yeni Organize sanayi bölgelerinin kurulması gerekir. Turizm Bölgesi ilan edilen Tarsus sahil bandı inşaatı sırasında ve hizmet girmesiyle çok sayıda işsiz gencimiz iş sahibi olacak. Berdan baraj bölgesinde en azında D-400 karayoluna kadar bölgeyi turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Berdan nehri yanındaki alandaki fuar çalışmalarımız devam ediyor. 12 tane futbol sahası çalışmalarımızda devam ediyor. En az 5 bin kişilik kapalı yüzme havuzu projesini hayat geçirmek için gayret güdüyoruz. Yaptığımız hizmetler yapacaklarımızın teminatıdır. Allah can sağlığı verdiği sürece Tarsus'a hizmet etmek istiyoruz. Evsel atık tesisinin kurulması, Buğday borsanın kurulması, Hayvanat bahçesinin projesinin tamamlanması gibi hizmetleri hayata geçireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından 2 belediye personeli Başkan Kocamaz’a hizmetlerinden dolayı çiçek sunarak, hediye verdiler. Program kokteylle son buldu.

KOCAMAZ, HİZMETTE 17. YILINA GİRDİ
KOCAMAZ, HİZMETTE 17. YILINA GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 11:05:05
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 14:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?