5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kocamaz: Ateşle oynuyorlar

Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Adayı Burhanettin Kocamaz, "Birileri çıkıyor, bu kentteki huzuru bozmak için fitne çıkarıyor. Ateşle oynadıklarının farkında değiller" dedi.

MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi adayları ile birlikte Şehitkerim Mahallesinde seçim bürosunu ziyaret eden Kocamaz,1994'de Allah rızası için yola çıktıklarını ifade ederek, Tarsus'ta çok şeyi değiştirdiklerini söyledi.

Kocamaz, "Bu fırsat elinize 5 yılda 1 geçiyor. Üç dönem bu fırsatı sizler çok iyi değerlendirdiniz. Bize güç vermeseydiniz Tarsus'un problemlerini çözmek gerçekten çok zor olurdu. Elbette Tarsus'ta çok şeyler değişti, ama geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisinin yıllarca birikmiş problemlerinin bu kadar kısa bir sürede tamamen çözülmesi de maalesef mümkün değildir. Ama her şeye rağmen, Tarsus, son 15 yılda adeta çağ atlamıştır. Tarsus, 15 yılda marka bir şehir haline gelmiştir. Bu nedenle sizlere diyorum ki, siz bize güç verdiğiniz sürece bizde Tarsus'un geriye kalan problemlerini sizlerle birlikte çözmek için gece gündüz demeden koşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Birilerinin bu kentteki huzuru bozabilmek için kendi kendine fitne çıkardığını ifade eden Kocamaz, şöyle konuştu: "Yıllardır Tarsus'ta insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Tarsus'u bir barış, bir huzur, bir kardeşlik kenti yapmaya çalışıyoruz. Allah'a çok şükür ki, belli bir noktaya geldik. Bunu hiç kimse inkar edemez. Ama maalesef siyaset adına bu kentte huzuru, istikrarı bozmaya çalışan gafiller var, ya da ihanet şebekeleri var. Tarsus'ta yaşayan herkes Tarsus'un problemlerini üstlenmek, kabul etmek mecburiyetindedir. Bunun çözümünde kendi çapında çabalar göstermek mecburiyetindedir. Bunun dışında gerekenleri yerel yönetim olarak yapmaya mecburuz. Biriler çıkıyor, bu kentteki huzuru bozabilmek için kendi kendine fitne çıkarıyor. Güya biz diyormuşuz ki, bir siyasi parti iktidara geldiğinde belediyenin bir kısmını Araplara, bir kısmını Kürtlere peşkeş çekecekmişiz. Değerli arkadaşlar aramızda, Kürt de vardır, Arap da vardır, Alevi de vardır, Sünni de vardır. Bugüne kadar, 15 yıllık süre geçmiş, birileri çıkıp, şu mahalleye Alevi olduğu için, şu mahalle Kürt olduğu için, şu mahalle Arap olduğu için hizmet gelmedi desin. Elbette eksiklerimiz var ama bu kentte yaşayan herkesi Cenabı Allah'ın emaneti olarak kabul ediyoruz. Zaten 15 yıldır verdiğimiz mücadelede bu."
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 15:39:44
Güncelleme :5 Mart 2009 Perşembe 15:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?