4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kocamaz öğrencileri ödüllendirdi

Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 5. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda (EBİKO 09) dünya birincisi ve dünya ikincisi olan Bahar Koleji öğrencileri ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Erkek Teknik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışması’nda Türkiye birincisi olan Tarsus İMKB Meslek Lisesi öğrencilerini altınla ödüllendirdi.

Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda 32 ülkeden 5 bin 215 öğrencinin, 2 bin 350 proje ile katıldığı yarışmada Bahar Koleji 6. sınıf öğrencisi Ömer Kaan Gül'ün, 'Eğitimde Bilişimin Yeri' adlı projesi dünya birincisi, 7. sınıf öğrencisi Emine Kübra Podak'un "Elektronik Mağaza" projesi ise dünya ikincisi olurken, MEB. ve Erkek Teknik Genel Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Proje Tabanlı Beceri Yarışması’nda Tarsus İMKB Türkiye birinciliği kazandı.

Özel Bahar İlköğretim Okulu Müdürü Ali Erdoğan Müdür Yardımcısı Devrim Yörük, proje danışmanı bilgisayar öğretmeni Cengiz Yılmaz ve dünya 1. ve 2.si öğrenciler ile İMKB Meslek Lisesi Müdürü İsmail Yılmaz, proje danışmanı ve elektrik-elektronik öğretmeni Erkan Telek, proje danışmanı ve elektronik öğretmeni Hidayet Kula, tesisat ve klima iklimlendirme öğretmeni Serkan Çalışır ve projeyi hazırlayan ve birincilik kazanan örgenciler Emre Can Kurt, İlknur Akdut, Berat Berdan Yıldız Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ödül kazandıkları projeyi anlattı.

Öğrencileri tebrik ederek cumhuriyet altını ile ödüllendiren Başkan Kocamaz, öğretmenleri de kutladı.Tarsus’un adını Türkiye ve dünyaya duyurdukları için öğrencileri kutlayan Başkan Kocamaz, projelerin en kısada zamanda hayata geçmesi için başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 17:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?