5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kocamaz rekor oy bekliyor

Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Adayı Burhanettin Kocamaz, "Tarsuslular 29 Mart'ta rekor kırarak yeni bir tarih yazacak" dedi.

Başkan Kocamaz, seçim çalışmaları kapsamında Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Kızılelma’ya ait kahvehanede yaptığı toplantıda, Tarsus halkıyla bir orman olduklarını ifade etti.

Kocamaz, “Değerli hemşerilerim her yerde söylüyorum, tek ağaçtan bir şey olmaz. Sizlerde, bizlerle beraber yollara düştünüz, beraber orman olmuşuz sandığa da dolacağız inşallah. Şöyle bir etrafınıza bakın hilalin bir tanesi doğdu, inşallah 15 gün sonra ikinci hilal doğacak, üçüncü hilalde 29 Mart’ta sandıktan çıkacak, güller açacak. Biz Tarsus’ta doğduk. Tarsus’un havasını teneffüs ediyoruz, suyunu içiyoruz. Tüm Tarsuslular olarak burada karnımızı doyuruyoruz. Dolayısıyla doğduğunuz günden öldüğünüz güne kadar bu Tarsus’un sahibi sizsiniz" dedi.

Tarsus’u köy görünümden modern kente dönüştürdüklerini belirten Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu kent bizim. Bu kentin geleceği ile ilgili kararı bizler veririz. Bunlar hariçten gazel okuyor, bekar oldukları için karı boşamayı kolay sanıyorlar. Tarsus’a yapılan hizmetleri hazmedemeyenler 29 Martta sizin daha öncede bunlara verdiğiniz dersi tekrar alacaklar ve bir Osmanlı şamarı gibi suratlarında patlayacak. Biz 1994’te ne söz verdiysek o sözümüzün arkasındayız, biz 1994’te sizleri temsil için nasıl yola çıktıysak, yine aynı ihlas ile Tarsus’a hizmet için yollardayız. Ve diyoruz ki; siz ey zatı muhteremler sizler Tarsus’un eski halini bilmiyormuş gibi konuşuyorsunuz ama aslında Tarsus’un eski halini çok iyi biliyorsunuz. Bunlara Tarsus’ta 4 tane sokak adı sorsanız bilemezler. Kendi oturdukları evin etrafındaki sokakların ismini sorsanız Allah için onu bile sayamazlar. Bugün çıkmışlar meydana Tarsus’ta yapılanları bir kenara bırakıp yalanın, dolanın, dedikodunun ve tezviratın arkasına sığınarak ve Tarsus halkının kafasını karıştıracaklarını düşünerek 29 Mart’ta Tarsus’u teslim alacaklarını zannediyorlar ama bu kent halkı daha önce kararını verdi. Bu halk 1994’te bir tarih yazdı ve 1994’ü Tarsus’ta Milat ilan etti. Allah'ın izniyle Tarsuslular 29 Mart'ta rekor kırarak yeni bir tarih yazacak."

Türkiye’de 3 bin 230 belediye içerisinde Kalite Yönetim Belgesi almış 7 belediyeden biri olduklarını vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti: "15 yıl içinde geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve geçmişte maalesef çok ihmal edilmiş bir kentin bütün problemlerini çözmek elbette mümkün değil. Ama her şeye rağmen içme su arıtma tesisi, atık su arıtma tesisi, otogar, yollar, 750 kilometre kanalizasyon, içme su ve yağmur suyu hattı yapılmış, 43 kilometre dere ıslahı yapılmış, şehrin içerisinden geçen kanalların üzerine vatandaşlarımız kolay geçsin diye 43 tane köprü yapılmış ve bu günlere gelmişiz. Yollar, bulvarlar, yeşil alanlar, spor alanları bizim olsun olmasın Tarsus Belediyesi olarak hepsini güzelleştirmişiz bir bir hayata geçirmişiz. Şu tren yolu şehir içerisinden geçerken ne canlar aldı. Maalesef hepsini seyrettiler. En sonunda vicdanımızın sesini dinledik ve bu görev bizim olmasa da biz yapacağız dedik ve bu tren yolu ihata duvarını da Allah’a çok şükür biz gerçekleştirdik. Dereleri ıslah ettik ama bu görev DSİ’nindi. Spor alanları yapıyoruz ama bu görev de Ankara’nındı."

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 12:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?