9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kocamaz'a 'Yılın Belediye Başkanı' ödülü

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Tarihi Eserleri Koruma ve Yaşatma Dalı'nda" yılın Belediye Başkanı seçildi.
"Şehir ve Başkan" isimli dergi tarafından Antalya Atatürk Kültür Merkezi, Pelge Salonu'nda düzenlenen ve tamamı gazeteciler tarafından oylanan "Akdeniz Yılın Belediye Başkanları" ödül töreninde, yılın belediye başkanları ödülleri sahiplerini buldu. 

Törende Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Tarihi Eserleri Koruma ve Yaşatma Dalı'nda" yılın Belediye Başkanı seçildi. Başkan Kocamaz, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ödülün asıl sahibinin Tarsuslular olduğunu belirterek, "Tarsus, 8 bin yıllık geçmişi olan bir kenttir. Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Kilikya'ya başkentlik, Osmanlı'ya sancak beyliği yapan bir şehirdir. Bugün köylerle birlikte 450 bin nüfusa sahip, Türkiye'nin en büyük ilçesidir" dedi. 

Tarsus'un Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğunu belirten Kocamaz, şunları kaydetti: "Tarım, sanayi ve turizm kenti olan Tarsusumuz, bugün çileler başkenti olmuştur. Bunun nedeni ise il yapılmamasıdır. 59 ilden büyük bir kenti, ilçe elbisesiyle idare ettirmek isteyen Ankara'daki sağır sultanlar, sesimizi duymak istemiyor. Tarsus'un kurtuluşu il olmasıyla sona erecektir".
iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 09:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?