30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kocamaz'dan bayram müjdesi!

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaklaşan Kurban bayramı öncesi Tarsus halkına müjdeli haber verdi. 2012 yılından itibaren su fiyatlarında tonuna göre yüzde 43 ile yüzde 27 arasında indirim uygulanacağını söyledi.

Selçukhan Restaurant’ta düzenlediği basın toplantısıyla Tarsuslulara müjdeyi veren Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, 2012 yılı atıksu ve katı atık tarifelerini açıkladı.

Cuma günü yapılacak meclis toplantısında, meclis üyelerinin onayına sunulacak olan indirimli tarife oranının 1 Ocak 2012 yılından itibaren uygulanacağını açıklayan Başkan Kocamaz, Tarsusluların her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledi.

Başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı yapan Başkan Kocamaz, “Bugün bu toplantıdaki ana gayemiz bildiğiniz gibi belediyelerin bütçeleri Ekim, Kasım aylarında hazırlanır ve meclisten geçirilerek yılbaşında işleme konur. Bu bütçeyi hazırlarken bu yıl bugüne kadar dış kaynaklı kredi ve faizlerine yaptığımız ödemeleri bundan sonra yapacağımız ödemeleri de göz önüne alarak her seçimde bize muhalefet edenlerin kullandığı tek malzeme olan su fiyatlarında indirime gideceğimizi açıklamak üzere sizleri buraya davet ettik. İnşallah Belediye Meclisinde de alınacak karar doğrultusunda önümüzdeki yılbaşından itibaren şehrin içme suyunda yaklaşık yüzde 42.76’ye kadar gibi bir indirim söz konusu olacak.

İnşallah bu aldığımız kararın her seçimde sakız gibi çiğnenen ya da her dönemde temcit pilavı gibi önümüze konulan bu su bedeliyle ilgili dedikoduları ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Bu rakamlar çok titiz çalışmalar neticesinde belediyenin verdiği hizmeti karşılayabilecek rakamlar seviyesine çekilmiştir. Bölgede de hiç kimse işte Mersin bizden ucuz, Adana bizden ucuz gibi lafları edemeyecek ve Tarsus halkı da bu yapılan indirimlerle gerçekten rahatlamayı hissedecek. İnşallah meclisten de geçireceğimiz bu su bedelleri kararı hem kentimiz için hem de vatandaşlarımız için hayırlı olacaktır diye düşünüyorum. Burada herkesin şunu bilmesini istiyorum. Bu kararlar şu şöyle dedi bu böyle dedi şu istedi bu gündeme getirdi diye hiç kimsenin aklına gelmesin. Belediyenin kendi inisiyatifiyle ve bundan sonra altyapı için yeni yapılacak hizmetlerin asgariye inmesi, ödemelerinin karşılanacak düzeyde olması nedeniyle bu noktaya çekilmiştir. Bunu herkesin bilmesinde de fayda var” dedi.
Başkan Kocamaz, 2012 Ocak ayı itibariyle aylık 10’a ton kadar su kullananlara yüzde 42,76 ve 20 ton su kullananlara yüzde 27,27 oranında indirim olacağını söyledi.

Başkan Kocamaz, kullanılacak bu konuya yönelik yapılacak indirimler hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2011 Çarşamba 18:45:00
Güncelleme :2 Kasım 2011 Çarşamba 18:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?