5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kolbastı 23 Nisan'da

Mersin'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilköğretim okullarında da büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Bayramı nedeniyle Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki resmi kutlamaların yanı sıra, ilköğretim okullarında da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Salim Güven İlköğretim Okulu'ndaki etkinlikler de bir hayli renkli görüntülere sahne oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda, rengarenk kıyafetler içindeki öğrenciler, hünerlerini sergiledi. Minik öğrencilerden oluşan pon pon kızlar grubu, sundukları gösterilerle kutlamalara renk katarken, anaokulu öğrencileri de sergiledikleri danslarla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlamaların en renkli görüntüleri ise, son zamanların modası haline gelen kolbastı oyunu oldu. Kıvrak hareketleriyle usta oyunculara taş çıkaran öğrenciler, kolbastı oyununu başarı ile sergiledi.
Kutlamaların en beğenilen bölümü de 1-A Sınıfı öğrencileri Gökçe Kar ile Hatice Nezih Keleş'in hazırladığı 'Gelin-Kaynana' skeci oldu. Skeçlerinde profesyonel tiyatrocuları aratmayan minikler, izleyenlerden büyük alkış alırken Gökçe Kar, 'Çitiklerim' adlı bir başka skeci de başarı ile sundu.

Kutlamaların sonunda Okul Müdürü Nazım Soydan tarafından, dönem içinde girdikleri sınavlardan başarı ile ayrılan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 15:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?