3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Köln Kardinali kilise istedi

Köln Kardinali Joachim Meisner, Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan, kente kilise açılması için destek istedi. 

Meisner, beraberindeki 10 kişilik kilise delegasyonu ile birlikte Belediye Başkanı Kocamaz'ı ziyaret etti. Meisner ve beraberindeki heyete, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Luigi Padovese de eşlik etti. Meisner, Vatikan tarafından ilan edilen "Saint Paulus Yılı" nedeniyle Tarsus'u çok sayıda Hristiyan'ın ziyaret edeceğini, bu insanların ibadetlerini rahat yapabilmeleri için kiliseye ihtiyaç olduğunu belirterek, bunun için Tarsus Belediyesi'nden destek istedi. Meisner, "Bayram günü bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Biliyorsunuz ki Vatikan Haziran 2008-Haziran 2009 tarihleri arasını 'Saint Paulus Yılı' ilan etti. Yıl nedeniyle Tarsus'a çok sayıda turist geliyor ve gelmeye de devam edecek. Burada yaptıkları ibadetlerle hacı olacaklar. Bunun için bize bir kilise şart. İnsanların rahatça ibadetlerini yapması için sizden destek ve izin bekliyoruz" dedi. 

Ziyaretten dolayı memnun olduğunu dile getiren Başkan Kocamaz da, kilise konusunda yerel yönetim olarak yetkilerinin olmadığını, Tarsus'ta yaşayan tüm insanların barış ve kardeşlik içerisinde yaşadıklarını söyledi. İnsanların kendi inançlarını hangi ülkede olursa olsun yaşamaları gerektiğini ifade eden Kocamaz, Tarsusluların bu hoşgörüye sahip olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:
"Biz insanların ibadet yapmalarına ve inançlarını yaşamalarına karşı değiliz. Ancak tek sıkıntı duyduğumuz konu bu iyi niyet çerçevesinde atılan adımlara misyonerlik faaliyetiyle karşılık verilmesini istemiyoruz. Yapılacak her türlü misyonerlik faaliyetine karşıyız. Ayrıca, kilise konusunda yetki yerel yönetimlerde değildir. Bu iş hükümet nezdinde çözülecek bir konudur. Öte yandan, talep edilen yerler Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın istimlak ederek kamulaştırdığı alanlardır." 

Köln Kardinali Meisner, Belediye Başkanı Kocamaz'a gümüş kaplamalı şilt hediye ederken, Başkan Kocamaz da yağlı boyalı tablo hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 14:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?