5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kolundaki bileziğini kaptırdı

Mersin'de hasta ziyaretinde bulunan bir kadın hastane çıkışında, yoksullara yardım bahanesiyle yanına yaklaşan şahıs tarafından altın bileziği alınarak dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi gören bir yakınını ziyarete giden Halime Coşkun (47), hastane çıkışında Hastane Caddesi'nde yürümeye başladı.

Otobüs durağına doğru yürüyen yaşlı kadının yanına yaklaşan bir genç, "Siz iyi birine benziyorsunuz. Bende yoksul ve yardıma muhtaçlara yardımcı olmak istiyorum. Sizden rica etsem bu 3 bin TL'yi ihtiyaç sahiplerine dağıtır mısınız?" diyerek, cebindeki parayı Coşkun'a uzattı. Bu durum karşısında ilk başta şaşıran Halime Coşkun, daha sonra kendisine uzatılan parayı aldı ve gence de her türlü desteğini vereceğini söyledi.

Bunun üzerine dolandırıcı Coşkun'a, "Ben bu parayı Ramazan ayı nedeniyle dağıtıyorum. Ama paranın bereketi olsun diye üzerine Yasin okutmayı unutmuşum. Siz bekleyin ben okutup geleyim, isterseniz kolunuzdaki bileziği verin ona da okutturup, size geri vereyim" dedi. Bunun üzerine kolundaki burma bileziği çıkartıp şahsa veren Coşkun, cadde üzerinde bir süre beklemeye başladı.

Bir süre bekleyen ve daha sonra dolandırıldığını anlayan Halime Coşkun, hemen polis merkezine giderek olayı anlattı. Gözyaşlarına boğulan yaşlı kadını, polis memurları teselli etmeye çalıştı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatan polis, alınan eşgal doğrultusunda kayıplara karışan zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 17:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?