3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Konferansa büyük ilgi

Uluslararası Mersin Festivali bünyesinde Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt, alışagelmiş davranışlar karşısında alışılagelmemiş çözüm teknikleri konusunda bilgi verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen konferansa, Mersinliler büyük ilgi gösterdi. Yaşamın her alanında ve insan yaşamında her davranışın bir anlamı olduğunu kaydeden Kunter Kurt, insan vücudunun bir deha olduğunu ve yapılan bir hata ya da yalan söyleme durumunda vücudun kendini ele verdiğini belirtti.

Günümüzde aile ve iş yaşamında kişilerin birçok problemle karşılaştığını ve bu problemleri büyüterek hayatı çekilmez bir hale getirdiğini ifade eden Kurt, aslında çok basit önlemlerle bu sıkıntıların ortadan kalkabileceğini vurguladı. Gerek iş gerekse aile yaşamında iyi ilişkilerin üst düzeyde tutulması ve hoşgörünün egemen olması halinde hiçbir sorun yaşanmayacağını kaydeden Kurt, sorunların mutlaka konuşularak halledilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kişilerin karşılaştıkları sorunları içlerine atmaları veya kavga yoluyla çözmeye çalışmalarının çözümsüzlüğü beraberinde getirdiğini dile getiren Kurt, çocukların söyledikleri saçma şeyleri bile büyük bir dikkatle dinleyerek onların özgüvenlerinin sağlamlaşmasına yardımcı olmak gerektiğini ifade etti.

Konferansın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Uğurhan Kilis, katkılarından dolayı Kunter Kurt'a bir plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 15:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?