3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Konsolos Green'den Özcan'a ziyaret

ABD Adana Konsolosu Eric Green, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.

Ziyarette Barack Obama'nın zaferiyle sonuçlanan ABD başkanlık seçimleri hakkında düşüncelerini açıklayan Green, "Amerika'da ilk kez siyahi bir liderin başkan adayı olmasının halkta heyecan uyandırdığını ve özellikle gençler başta olmak üzere büyük bir kesimin desteğini alarak seçimi kazandığını söylemek isterim" dedi.

Ziyaretinin, Mersin'e periyodik olarak gerçekleştirdiği ziyaretlerden birisi olduğunu kaydeden Green, bağışta bulunacakları bazı toplum merkezlerini gezdiğini ifade etti. Bu arada Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Kongre ve Sergi Sarayı'nı da gezme fırsatı bulduğunu belirten Green, çok etkilendiğini ve beğendiğini söyledi.

ABD Adana Konsolosu Eric Green'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Kongre ve Sergi Sarayı'nın sadece yurt içi değil yurt dışından gelecek konuklara da hizmet ederek, Mersin'i bir cazibe merkezi haline getireceğine inandığını belirtti. Şu an yapımı devam eden ve büyük bir kısmı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisi'ni 2009 yılının Şubat ayında faaliyete geçirerek deniz kirliliğine son vereceklerini ve dolayısıyla turizme büyük bir katkı sunacaklarını kaydeden Özcan, geçtiğimiz yıl özelleştirmesi yapılan Mersin Limanı'nın şu an Türkiye'nin en büyük limanı olarak hizmet verdiğini belirtti.

Mersin'de lojistik, tarım ve turizm kimliklerinin ön plana çıktığını ifade eden Özcan, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte bu 3 sektör üzerinde çalışma yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği projelerle birlikte Mersin'in istikbal vaat eden bir kent haline geldiğini ifade eden Özcan, ABD'den bir şehir ile kardeş kent ilişkisi kurmak istediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?