3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kontrollü tarım üreticiyi güldürdü

Erdemli Örtü Altı Sebze Üreticiler Birliği (SÜBER) Başkanı Polat Serin, ilçede 25 üreticinin 100 dönümlük serasında gerçekleştirilen kontrollü tarım uygulamasıyla yüksek kalite ve verim elde edildiğini söyledi.

Serin, yaptığı açıklamada, 25 birlik üyesinin serasında kontrollü tarım uygulaması gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "100 dönümlük sera alanında yaptığımız bu çalışma çerçevesinde üretimi, toprak seçiminden sandıklama aşamasına kadar kontrol altında tuttuk. Sezon açıldığında ise bu seralarımızdan yüzde 50 daha fazla ürün kazandık. Üretilen ürünlerimiz GLOBAGAP ve uluslararası ihracat standartlarına uygun, ilaç kalıntısı bulunmayan ürünlerdir" dedi.

Bölgede toplamda 15 bin dekar alanda örtü altı üretimi yapıldığını vurgulayan Serin, "Bizim amacımız kontrollü tarım uygulamasını yaygınlaştırarak bölge üretimine kazandırmak. Bu sayede hem rekoltede artış hem de tüketici ve ihracatçıların isteklerine uygun üretim gerçekleşmekte. Bu sayede üreticilerimizin bol kazançlı üretim sezonları yaşayacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.

Ürünlerin dalından koparıldıktan sonraki aşamalarda zedelenmesiyle oluşacak ürün kayıplarının en aza indirilmesi için de çalışmalar geliştirdiklerini belirten Serin, "Sepet ve küfe ile taşımacılığın yerine direkt sandığa toplayarak ürüne zarar verebilecek aşamaları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. İhracatçı firmaların da bu konuda bizden istedikleri; ürünü sepete koyup yere dökme işlemi yapmadan direkt firmaların sandıklarına toplanması ve taşıma aşamasına geçilmesi yönünde. Bu sistemin yaygınlaşması içinde birlik olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayede ürün kayıplarının en aza indirilmesini amaçlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 15:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?