2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Köpeğini 4. kattan aşağıya attı

Mersin'de, sahibinin 4. kattan aşağı attığı öne sürülen "Cocer" cinsi köpek öldü.

Olayı duyar duymaz harekete geçen Mersin Hayvan Dostları Derneği, köpeğin ölümüne neden olduğu belirtilen şahsın cezalandırılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay, Prireis Mahallesi'ndeki 4 katlı Sait Bey Apartmanı'nda meydana geldi. 4 katlı apartmanın son katında oturan bir aile tarafından beslenen "Cocer" cinsi köpeğin, evin balkonundan aşağı atıldığı öne sürüldü.

Sokaktan geçerken vahşete tanık olan vatandaşlar, yaralı köpeği alarak veterinere götürdü. Düşmenin etkisiyle kaburga ve arka ayak kemikleri kırılan 10 yaşındaki köpek, Tanvet Veteriner Kliniği'nde tedavi altına alındı ancak bütün müdahalelere rağmen 10 saat sonra öldü. Veteriner hekim Bülent Altınlı, köpeğin kendilerine getirildiğinde kanlar içerisinde acı çektiğini belirterek, "Köpeği bize getirenler köpeğin 4. kattan atıldığını söyledi.

Düşmenin de etkisiyle köpeğin omurga ve arka ayak kemikleri tamamen kırılmış. İlk etapta serum vererek tedavi etmek istedik ancak yoğun kan kaybı nedeniyle onu yaşatamadık. Bu çok üzücü bir olay" dedi. Olayı duyan Mersin Hayvan Dostları Derneği, köpeği atan kişi ve kişilerin yakalanması için harekete geçti. Başkan Nilgün Derviş, söz konusu apartmana giderek köpeği aşağı attığı öne sürülen kişilerin tespitini yaptı.

Bunun bir insanlık suçu olduğunu belirten Derviş, şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını ve suçluların cezalandırılması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. "Bu bir vahşettir, bunu yapan insanların vicdanı yoktur" diyen Nilgün Derviş, köpeğin hiç kimseye zararı olmadığını, savunmasız bir hayvana bu şekilde davrananların cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 15:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?