8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Köpek davasında tahliye kararı

Mersin'de, yüksek sesle havladığı iddiasıyla terrier cinsi köpeğinin apartmandan tahliye edilmesi istenen 53 yaşındaki Jale Özer, mahkemenin verdiği "tahliye" kararı üzerine gözyaşlarına boğuldu.

Duruşma çıkışı üzüntüden ağlayan Özer, kararı temyiz edeceğini belirterek, "Bu kesinlikle intikam amaçlı açılan bir davadır. Köpeğimi asla bırakmam. Sokağa atılırsa zaten ölür, o halde uyutulsun" dedi.


Mersin 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 1.5 yıldır süren dava sonuçlandı. İnönü Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Akarsu Apartmanı'nda oturan emekli hakim Nedim Tartar tarafından alt kattaki komşusu Jale Özer'e ait "Leydi" adlı terrier cinsi köpeğin yüksek sesle havladığı iddiasıyla apartmandan tahliye edilmesi istemiyle açılan davada, mahkeme köpeğin apartmandan tahliyesine karar verdi. Mahkemenin "tahliye" kararı, köpeğin sahibi Jale Özer'i gözyaşlarına boğdu. Duruşma çıkışı hıçkırıklara boğulan Özer, şikayetin tamamen bir kişisel intikam alma duygusu ile yapıldığını ileri sürdü. Şikayetçi emekli hakimin oğlu ile kendi oğlu arasında geçen bir tartışma sonrası bu davanın açıldığını iddia eden Özer, "Tek amacı bana acı çektirmek. Ben gerekli bütün şahitleri buldum, imza topladım. 12 dairelik apartmanda kendisinden başka rahatsız olan yok. Kendisi apartman sakinlerinden hiçbir şahit gösterememesine rağmen, köpeğimin tahliyesine karar verildi" diye konuştu.

 
Köpeğinin hiçbir suçu olmadığı halde sokağa atılmasına gönlünün razı olmadığını ve buna izin vermeyeceğini ifade eden Jale Özer, "O benim canım, benim bir parçam, benim yavrum. 'Havlıyor' diye suçluyorlar köpeğimi, böyle bir şey söz konusu değil. Nasıl böyle bir şey olabilir. 10 yıldır rahatsız olmadı da oğlu ile oğlum arasında çıkan kavgadan sonra mı rahatsız oldu. Sırf intikam uğruna yaptı bunu. Köpeğimin, evladım kadar değerli olduğunu bildiği için amacı bana acı çektirmektir. Suçsuz bir hayvanı, kişisel duygularına alet etmektedir" şeklinde konuştu.


Bu davadan dolayı psikolojisinin bozulduğunu ve kararı temyiz edeceğini kaydeden Özer, "Köpeğimi asla bırakamam, bıraksam zaten sokakta ölecek. O halde öldürülsün, acı çekmeden öldürülsün, uyutulsun istiyorum" dedi.
Duruşmanın ardından gözyaşları içinde evine giden Jale Özer, 10 yıl önce sokakta hasta halde bularak büyüttüğü "Leydi" adlı köpeğine sarılıp öptü. Köpeğini koklayıp öpen, ondan ayrılamayacağını söyleyen Özer, "Kızım bensiz yaşayamaz, ölür. Allah'ım ne olur yardım et bize" diyerek ağladı.


Öte yandan, Mersin Hayvan Dostları Derneği Başkanı Nilgün Derviş de, mahkemenin verdiği kararı şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. Adalete inanan bir insan olduğunu, 12 dairenin olduğu bir binada 11 kişinin itirazı yokken, bir emekli hakimin açtığı davadan böyle bir sonucun çıkmasının kendisini gerçekten şaşırttığını ifade eden Derviş, "Orada köpek sadece meta olarak kullanıldı. Bir hayvansever olarak olayın beni inciten tarafı da bu. Kişisel bir konu, köpeğin tahliyesine dönüştü ve kimsenin şikayeti olmadığı köpek yuvasından atılacak, çok üzgünüm. Tahliye düşünülecek en son çözümdür. 10 yaşında sahipli bir köpeği alıp, yuvasından edip, dışarı atmak bana göre bir cinayettir, insani davranış değildir. Bu kararın her yönüyle tartışılması gerekir. Kaldı ki, kanun bu tür tahliyeleri insani bulmuyor. Tahliye çok acıtıcı bir karar" diye konuştu.


Bu arada, şikayetçi emekli hakim Nedim Tartar ise, bu konuda konuşmak istemediğini belirterek, açıklama yapmadı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 13:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?