5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kore gazilerine anlamlı ödül

'Kore Savaşı'nın 59. yıldönümünde savaşa katılan ve kahramanca görev yapan Mersinli 8 gaziye, Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından 'Şükran Madalyası' takdim edildi.

Gazilere madalyaları Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi'nde gerçekleştirilen törenle teslim edildi.

Törene; Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Nejat Akgüner, Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Şube Başkanı Kemal Cındız, madalyaların Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından, 'Kore Savaşı'na katılan Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkelerden sadece Türk askerlerine verildiğini ifade ederek, bunun da Türkiye için önemli bir onur olduğunu savundu.

Kemal Cındız, "Bu durumun en önemli nedeni; Türk askerlerinin Güney Kore Cumhuriyeti'ni kuran, onların can ve mal güvenliğini sağlayan, özgürlüklerini yeniden kazandıran kahramanlar olmasıdır. Ne mutlu ki bizlere böylesi büyük kahramanları bağrımızda barındırıyoruz. 8 kahraman gazimize madalya vermenin coşkusu içindeyiz. Mutluluklar anlatılmaz yaşanır ve şu anda biz savaş kahramanları olarak çok mutluyuz" dedi. Türk askerinin Kore'de ortaya koyduğu kahramanlıkların tüm dünya ordularına parmak ısırttığının altını çizen Cındız, söz konusu kahramanların aynı zamanda da BM ordularının şerefini de kurtardığını bu durumun da Türk Ordusu'na dünya ölçeğinde büyük bir saygınlık kazandırdığını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Kurmay Albay Nejat Akgüner, Kaymakam Bekir Atmaca tarafından Kore gazilerine madalyaları ve hediyeleri sunuldu. Hayatını kaybeden gazilerin madalyalarını ise yakınları aldı. Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından madalyayla onurlandırılan gazilerin isimleriyse şöyle; "Halil Yavaş, Mehmet Ali Tolas, İbrahim Beyaz, Mehmet Kayaner, Nevzat Akkaya, Ahmet Dölek, Süleyman Sağ ve Tevfik Aksoylu"
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?