2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kore gazisine devlet sahip çıktı

Mersin'de, aldığı yaşlılık maaşı ile ev kirasını dahi ödeyemediği için sokakta kalan, madalya sahibi 78 yaşındaki Kore Gazisi Ali Mescigil'e devlet sahip çıktı.

Aylardır bir otelin çay ocağında geceleyen gazi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Mersin İl Müdürlüğü tarafından özel bir huzurevine yerleştirildi.
Gösterdiği üstün başarı nedeniyle Birleşmiş Milletler tarafından madalya ile ödüllendirilen Kore Gazisi Ali Mescigil'in dramını, İHA'nın yaptığı haberden öğrenen SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, sosyal hizmet uzmanlarıyla birlikte, gazinin yaşadığı Mersin Otogarı karşısındaki bir otelin çay ocağına geldi.

Burada Kore Gazisi Mescigil ile görüşen Gülşen, kendisini bir huzurevine yerleştirmek istediklerini söyledi. Daha önce de sosyal hizmetlerin huzurevi teklifini kabul etmediği öğrenilen Mescigil, bu kez yine 'oraya gidip ölümü beklemek' istemediğini, kendisine kira yardımı yapılmasını istedi.

Bir süre huzurevine gitmemek için direnen, kendisine gazi maaşı bağlanmasını isteyen Mescigil, SHÇEK Müdürü Gülşen'in, "Hiç kaygın olmasın, orada rahat edeceksin. Senin böyle sağda solda kalmana gerek yok, orada huzur bulacaksın. Burada yalnızlık çekiyorsun, kaldığın yer iyi değil, orası senin için her türlü konforu sağlayacak. Sen orada iyi olacak, mutlu olacaksın. Sürekli doktor kontrolü altında olacaksın, ilaçların kontrollü olarak verilecek" sözleri üzerine ikna olarak, huzurevine yerleştirilmeyi kabul etti.

Kore Gazisi Ali Mescigil, daha sonra 'Hayattaki en mukaddes hatıralarım' dediği askerlik fotoğraflarının bulunduğu çantayı yanına alarak, sosyal hizmetler uzmanları refakatinde merkez Toroslar ilçesinde bulunan Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi'ne getirildi.

Burada gözleri dolan ve oldukça duygulanan Mescigil, hayatta hiç kimsesinin kalmadığını belirterek, "Devletimiz bana elinden gelen yardımı yapıyor. Allah bin kere razı olsun. Burada her türlü ihtiyacım karşılanacak, Allah herkesten razı olsun"
dedi.

SHÇEK Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen de, Ali Mescigil'in içinde bulunduğu durumun ülkemize yakışmadığını ifade ederek, "Daha önceden sosyal hizmet uzmanı arkadaşlarımız huzurevi için teklifte bulunmuş, ama Ali Amca kabul etmemiş. Şimdi artık bütün konforu sağlanacak kendisinin. Şu andaki huzurevi özel olması nedeniyle geçici olarak misafir ediyoruz. Burada her türlü ihtiyacı karşılanacak ve inşallah ileride kendisinin istediği, sıcak iklimi olan bir devlet huzurevine yerleştireceğiz. Burada muayenesi yapılacak, banyosu yaptırılacak, her türlü ihtiyacı karşılanacak ve rahat ettirilecek. Artık devletimiz her zaman Ali Amcamızın yanında olacak" diy

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 12:41:22
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 13:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?