2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Koreli sanatçıdan Kocamaz'a ziyaret

Tarsus Muharip Gaziler Derneği'nin davetlisi olarak Güney Kore'den gelen Fotoğraf Sanatçısı Lee Byung Yong, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret etti.

Babası Kore gazisi olan Güney Koreli Fotoğraf Sanatçısı Lee Byung Yong, Muharip Gaziler Derneği üyeleri Rasim Yuvarlakoğlu ve İbiş Demircan ile birlikte Belediye Başkanı Kocamaz'ı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Kore Savaşı'nın 60. Yılı münasebetiyle Kore'de savaşan Türk mücahitlerini ziyaret eden ve fotoğraflarını çeken Lee Byung Yong, "Tarsus'a ikinci gelişim. Burada çok sıcakkanlı insanlarla tanışma fırsatı buldum. Ülkeniz, şehriniz ve insanlarınız çok misafirperver. Artık ben de sizin bir hemşehriniz oldum. Kore Savaşı'nda mücadele veren ve hayatta olan insanların fotoğraflarını çekerek bir belgesel hazırlamak istiyorum. Burada kendimi evimde gibi hissettim" dedi.

Ziyaretten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, "Tarsus'a, inançların ve medeniyetlerin kesişme noktasına hoş geldiniz. Bundan 60 yıl önce Kore devletinin bütünlüğü için kanını akıtan, canını veren kahraman mücahitlerimizi unutmadığınız ve ziyarete geldiğiniz için teşekkür ederim. Unutmayınız bu kahraman mücahitlerimiz orada olmasaydı, sizlerle birlikte yan yana çarpışmasaydı, belki de şimdi yeryüzünde Kore diye bir devlet olmayacaktı. Sizler bağımsızlığınızı kahraman askerlerimize borçlusunuz" diye konuştu.

Tarsus'un tarihi ve kültürü konusunda bilgi veren Kocamaz, Lee Byung Yong'a Tarsus Belediyesi rozeti ve Tarsuslu Saint Paul isimli kitabı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 22:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?