3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Korsan berberlere savaş açıldı

Mersin Berberler ve Kuaförler Odası, korsan berber ve kuaförlere savaş açtı. Bu kapsamda, korsan olarak çalıştırılan 42 kuaför ve berber dükkanı hakkında kapatma kararı verildi.

Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mahmut Karteper, ustalık belgesi olmadan iş yeri çalıştıranların iş yerlerinin kapatılmasına yönelik çalışmaların olumlu sonuç verdiğini belirtti. Karteper, İl Mesleki Eğitim Kurulu'ndan kapatılmasını istedikleri 87 iş yerinden 42'si hakkında kapatma kararı verildiğini bildirdi. İlgili yasa maddelerinin, bir iş yerinin açılabilmesi için ustalık belgesi bulunmasını öngördüğünü anımsatan Karteper, ustalık belgesi olmadan veya ustalık belgesi olan birinin sigortalı olarak çalıştırılmadığı iş yerleri yasa gereğince mahallin mülki amirince kapatılacağı hükmü olduğunu kaydetti.

Mersin Berberler ve Kuaförler Odası olarak yaptıkları denetimlerde, bu kurala uymayan 87 iş yeri tespit ettiklerini anlatan Karteper, "Bu iş yerlerinin kapatılması amacıyla başta Mersin Valiliği olmak üzere Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ile üst kuruluşumuz olan Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'ne talepte bulunduk. İlgili kurumlar da konuyu İl Mesleki Eğitim Kurulu'na taşıdılar. Kurul toplantısında, kapatılması talep edilen 87 iş yerinden 42'sinin kapatılması yönünde karar alındı" dedi.

Üyeler arasında haksız rekabete yol açan bu tür olumsuzlukların ortadan kaldırılması için çalışmaların devam edeceğini ifade eden Karteper, amaçlarının, üyelerinin kazancına göz dikilmesinin önüne geçmek olduğunu vurguladı. Karteper, "Bir iş yapılıyorsa, herkes eşit şartlarda o işi yapmalı. Benim üyem yıllarını verip ustalık belgesi almışsa veya yanında ustalık belgesi olan birini sigortalı çalıştırıp istihdama katkı sağlarken, bu belgelere sahip olmadan korsan olarak çalışanlara oda olarak göz yummamız düşünülemez" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 15:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?