3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Korsan gösteriyi polis dağıttı!

Mersin'de, bölücü terör örgütü yandaşları korsan gösteri yaptı. Çocukların ön plana çıkarıldığı gösterilerde, polis panzerlerine molotofkokteyli atıldı.

Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan DTP Akdeniz İlçe Teşkilatı önünde izinsiz gösteri yapılacağı bilgisini alan Mersin Emniyeti, Siteler Polis Merkezi önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Güneş Mahallesi'nde toplanarak DTP binası önüne gelen yüzlerce kişi, polisin kararlı tutumu karşısında parti binası önündeki eylemini sonlandırdı. Panzerler ve çevik kuvvet ekiplerince kuşatılan kalabalık, terör örgütü lehinde slogan atarak ara sokaklara dağıldı.

Dağılan gruplar daha sonra bir araya gelerek korsan gösteri yaptı. Çoğunluğu küçük çocuklardan oluşan grup, Pazar Sokağı'nda ateş yakarak polis ekiplerine taş attı. Gösteriler nedeniyle sokaktaki esnaf kepenklerini kapattı. Bu sırada sokağın başında bekleyen bir polis panzerine molotofkokteyli atıldı. Panzere isabet eden molotofkokteyli yere düşerek yandı.

Sokak içerisinde lastik yakıp terör örgütü lehinde slogan atan çocuklar ise polisin müdahalesi ile sokak aralarına kaçarak izlerini kaybettirdi.

EYLEME KARIŞMAYAN ÇOCUKLARA HEDİYE TOP

Bu arada, polis merkezi önündeki çevik kuvvet ekipleri, gösterilere katılmayan çocuklara top dağıttı. Polislerden aldıkları hediyelerle sevinen çocuklar, sokakta top oynadı. Polisin dağıttığı toplardan alan bir kız çocuğu, polise taş atan çocukların bölgedeki huzuru bozduklarını ve kendilerine zarar verdiklerini belirterek, tepkisini dile getirdi. Olaylar nedeniyle polisin bölgede aldığı güvenlik önlemleri sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 17:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?