2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Korsan servisçilere savaş açıldı

Mersin'de korsan servisçilere savaş açıldı.

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, yaptıkları denetimlerde kent merkezinde, Tarsus ve Erdemli plakalı araçlarla beraber, 170'in üzerinde korsan aracın öğrenci ve personel taşıması yaptığını tespit ettiklerini belirtti.

Aydın, korsan taşımacılık yapanlara tepki göstererek bu araçların trafikten çekilmesi için İl Trafik Şube Müdürlüğüne müracaatta bulunduklarını söyledi.

Korsan araçların büyük bölümünün okul, kurum ve kuruluşlarda çalıştığını tespit ettiklerine dikkat çeken Aydın, "Bu ülkenin legal kuruluşlarının illegal davranış ve tutumlarını anlamakta zorluk çekiyoruz." dedi.

Yasal olarak kurulan, okul, şirket gibi kurum ve kuruluşların korsan olarak tespit edilen araçlarla sözleşme imzalamalarına bir anlam veremediklerini anlatan Aydın şöyle devam etti: "Yasa tanımazlara gerekli cevabı vermede yasaları uygulayanlar kadar bu ülkede ve şehirde yaşayıp bu ülkenin kazancından pay alanlara da görev ve sorumluluk düşmektedir. Yasaları hiçe sayan, ilim irfan yuvası okullarımız ile kurum kuruluşlarımızı, illegal davranışlar sergilemekten kaçınmaya çağırıyorum. Yapılan bu her türlü illegal davranış toplumun düzenini bozmaktadır. Ayrıca korsanı teşvik etme konusunda emsal teşkil etmektedir."

Aydın, düzeni bozup, yasaları hiçe sayan korsan araçları deşifre edeceklerini kaydetti.

CHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 13:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?