5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Korsan servislerle mücadele sürüyor

KORSAN SERVİS ARAÇLARIYLA MÜCADELE

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile yaptıkları ortak çalışmayla Mersin'de korsan servis araçlarını sıkı denetim altına aldıklarını belirterek, 13 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenecek “Korsan Servise Hayır” mitingiyle bu sorunu yurt gündemine taşıyacaklarını söyledi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle yürüttükleri ortak çalışmayla birlikte Mersin'de korsan servis aracı sayısını sıfıra indirme amacında olduklarını ifade eden Aydın, bu konuda velilere ve işletmelere de büyük görev ve sorumluluk düştüğünün altını çizdi. Göreve geldiklerinde Mersin'deki korsan servis araç sayısının telaffuz edilemeyecek kadar çok olduğunu, ancak oda olarak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile korsana karşı etkin mücadele gösterdiklerini kaydeden Aydın, “Servisçi esnafının ekmeğine göz diken korsan servis araçlarına karşı verdikleri mücadeleden dolayı Trafik Denetleme Şube Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bizler oda olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Ancak korsan servis konusunda ailelerimiz, fabrikalar ve işletmeler de gerekli duyarlılığı göstermeli. Okullara öğrenci, fabrikalara işçi taşıyan araçların 'S' plakalı olmasına çok dikkat edilmeli, diğer araçlara öğrenci ve işçi taşıma işi verilmemelidir. Diğer korsan araçlar hiçbir sorumluluk taşımamaktadır. Özellikle velilerimizden daha duyarlı olmalarını bekliyorum” dedi.

Korsan servis aracı konusunun, Türkiye'nin sorunu olduğunu vurgulayan Nesil Aydın, bu konuyu ülke gündemine taşımak amacıyla 13 Aralık'ta İstanbul'da 'Korsan Servise Hayır' mitingi düzenleneceğini kaydetti. Aydın, ülke genelindeki servis araçları odalarının öncülüğünde onbinlerin katılımıyla korsan servis konusunu ülke gündemine taşıyarak yasal haklarını isteyeceklerini ve korsan araçlarla ilgili sıkıntılarını yetkililere duyurmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 11:21:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 11:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?