4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kosova, Türkiye'ye çıkarma yapacak

KOSOVA, TÜRKİYE'YE ÇIKARMA YAPACAK

Kosova Tarım Bakan Yardımcısı Fikrin Damka, Kosova ile Türkiye'nin artık birbiriyle özlem gidermesinin vaktinin geldiğini vurgulayarak, farklı sektör ve konu başlıkları altında hayata geçirecekleri projelerle de iki ülkenin birbirine daha da yakınlaşmasını sağlamak istediklerini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Bakan Yardımcısı Damka, beraberindeki Kosova Parlamentosu Üyesi Müfera Şinik ve Prizfen Esnaf Derneği Başkanı Şarık Cibo'nun yanı sıra Merkez ilçe Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal'ı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Damka, değişik konularda ve değişik sektörlerde önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projelerle birlikte Mersin ile Kosova'yı birbirine daha da

yakınlaştırmak istediklerini anlattı. Damka, bu tür projelerin Kosova ile Türkiye'nin birbirine yakın olduğunu her iki topluma da hissettireceği gibi sınırların da ortadan kalktığını gözler önüne sereceğini vurguladı.

"Birbirimizle özlem gidermemizin zamanı geldi" diyen Damka, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada dalgalandırdığımız bayrağı, elinizde tutup biraz daha yukarı yükseltmenizi bekliyoruz ve bunu da birlikte başaracağımıza inanıyorum."

Mersin'de gerçekleştirmiş oldukları ziyaret ve temaslar kapsamında Kosova'yı en iyi şekilde tanıtabilmenin çabası içinde olduklarını belirten Damka, bunun da Kosova'yı Mersin'e daha da yakınlaştırıp birbirine daha da bağlayacağını savundu. Türkiye'ye adeta bir çıkarma yaparak, Kosova'yı ülkenin 81 ilinde de tanıtmak istediklerini dile getiren Damka, gelecek açısından da umutlu olduğunu kaydetti.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal da 19. yüzyılın sonu ve 20. yüzyılın başında Balkanlar'da yaşananları çok iyi bildiklerini ifade ederek, geçtiğimiz yıllarda Türkiye ile Kosova arasındaki 'kardeşlik ilişkileri'nin daha iyi bir noktaya taşınması düşüncesinde olduklarını söyledi.

'Türkiye ve Suriyeli Gazetecilerin Mersin Buluşması' adı altında geçtiğimiz hafta Suriye'den 32 kişilik bir gazeteci grubunu kentte ağırladıklarını hatırlatan Ünal, aynı şekilde Kosova'da da görev yapan basın kuruluşu temsilcilerini Mersin'de ağırlayarak, mesleki bilgi ve birikimlerini paylaşmaya hazır olduklarını ifade ederek, Bakan Yardımcısı Fikrin Damkan'a resmi davette bulundu.

KOSOVA, TÜRKİYE'YE ÇIKARMA YAPACAK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 18:23:04
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 18:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?