5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Köy okullarına ek bina yapılacak

Mersin'in Tarsus ilçesinde derslik açığı olan köylerdeki okullara ek bina yapılacağı bildirildi.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında, Tarsus’ta bulunan 129 köye hizmet götürmek için birlik üyelerinin özverili bir çalışma göstereceğinden emin olduğunu söyledi.

Bu yıl içinde özellikle eğitim çalışmalarına önem vereceklerini söyleyen Gödekmerdan, 2009 yılı Yatırım Programı içerisinde Özbek Köyü'ne 7 derslikli ek bina, Akgedik Köyü'ne 10 derslik ek bina, Çağlayan İlköğretim Okulu'na 7 derslikli ek bina, Hacıhamzalı Köyü'ne 21 derslikli yeni bina, Yanıkkışla Köyü'ne 3 derslikli ek bina ve Tarsus’a yapılacak olan 8 derslikten oluşacak bir anaokul binası yapılacağını kaydetti.

2009 yılı yatırım programında, 18 köye toplam 39 kilometre 2. kat asfaltlama yapılacağını belirten Gödekmerdan, "Yenice-Çiçekli köyü arası DSİ kanalı üzerine köprü inşa edilecek. Toplam 16 köye tarımsal sulama suyu ve 7 köye içme suyu projesi de hayata geçecek” dedi.

Kaymakam Gödekmerdan, ayrıca 2009 yılı KÖYDES Programı çerçevesinde ve 18 köyün faydalanacağı Pamuklu Eshab-ı Kehf Grup İçme suyu, 7 köyün yararlanacağı Belemedik Grubu Köyleri İçme Suyu İsale Hattı Yenileme Projesinin hayata geçeceğini, her iki projesinin 960 bin TL’ye mal olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?