4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Köy okulunda badminton merakı

KÖY OKULUNDA BADMİNTON MERAKI

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir köy okulu saha açtı, öğrenciler badmintona merak saldı.

Elvanlı İlköğretim Okulu ilçe merkezinde ve hatta birçok ilde bulunmayan badminton sahası açarak öğrencilerin spor yapmasına imkan sağladı.

Okul Müdürü Ali Turna, çalışmalar neticesinde kısa zamanda okullarında büyük gelişmelere imza attıklarını belirtti. Turna, "Daha düne kadar okullumuzda öğrencilerimizin spor yapacakları sağlıklı bir alan yoktu. Öğretmen, veli ve sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile okulumuza çok amaçlı bir spor sahası kazandırdık. Artık öğrencilerimiz bu çok amaçlı sahamızda diledikleri spor dalını seçerek spor yapabiliyorlar. Son yıllarda öne çıkın badminton da bu sporlardan biri oldu. Öğrencilerimizi bir anlamda badminton sevgisi sardı" dedi.

Okul beden eğitimi öğretmeninin kendilerine verdiği bilgiler doğrultusunda bu sporu öğrendiklerini ve yaklaşık 1 yıldır da bu sporu yaptıklarını ifade eden Esra Toraman, "Badminton kortta, raketler yardımı ile topu ağ üzerinden aşırarak oynanan, tenis benzeri bir oyun. Bir yıldır oynayarak belirli bir seviyeye kadar gelmeyi başardık. Severek oynuyoruz. Karşılaşmalarımızı tekler, çiftler ve karışık çiftler kategorilerinde yapıyoruz. Oldukça eğlenceli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Aynı sınıfta arkadaşları ile badminton oynayan Lütfiye Doğan ise daha önce arkadaşları ile genellikle voleybol oynadıklarını, ancak badmintonu öğrendikten sonra bu spora da en az voleybol kadar ilgi duymaya başladıklarının dile getirerek, "Bu sporu okulumuza kazandıranlara teşekkür ediyorum. Badmintona sürekli devam etmeyi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

KÖY OKULUNDA BADMİNTON MERAKI
KÖY OKULUNDA BADMİNTON MERAKI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 14:49:02
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 15:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?