4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Köy şenliğine büyük ilgi

Silifke İlçesi'ne bağlı Kabasakallı Köyü'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Halk Oyunları Kültür ve Dayanışma Şenliği, köy meydanında yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Köy meydanını dolduran Kabasakallı halkı, söyledikleri türküler ve oynadıkları oyunlarla Yörük kültürünü bir kez daha yaşattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şenlikte bir konuşma yapan Kabasakallı Köyü Muhtarı Osman Demirel, şenliğin her yıl ayrı bir güzellikte geçtiğini belirterek, "Bu yıl 2'ncisini düzenlediğimiz şenliğimizle Yörük kültürünü ve kendi kültürümüzü uzun süre yaşatmak istiyoruz.

Bundan sonra daha farklı, daha güzel ve geniş kapsamlı şenlikleri düzenlemek hedeflerimiz arasında olacaktır" dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan da, eğitimde kaliteyi yakalamak için her bireyin üzerine düşen bazı görevleri olduğunu ifade ederek, "Hayatımızın her alanında eğitimin şart olduğunu benimsememiz gerekir.


Türk kültür, örf, adet ve ananelerini yaşatmamız için kültürümüze sahip çıkmamız gerekir. Bunun yolu da eğitimden geçer" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Kabasakallı Köyü kültürüne ait Arap oyunu, mantuvar (Bahta bakma, fal açma), kukla oyunu, kullar olam, söğüt ve Şerife Hanım oyunları ile Kabasakallı Halk Oyunları Grubu'nun gösterisi izleyenlerin beğenisine sunuldu.
Davetliler, çeşitli çekilişlerin de yapıldığı şenlikte söylenen şarkı ve türkülerle gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.
iHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 12:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?