5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Köy yolları onarım bekliyor

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Çamlı Köyü Muhtarı İlyas Erdem, kışın yoğun yağmurların yollarda meydana getirdiği göçüklerin tamir edilmesini istedi

Kış aylarında yoğun yağışların meydana getirdiği seller ve oluşan göçüklerden dolayı köy yollarında yıkılmalar oluştuğunu ifade eden Erdem, “Köyümüz dağlık bir bölgededir. Köyümüzün iki mahallesini birleştiren ve yaz aylarında köyümüzden ihracatlık meyve sebze alan kamyonların geçtiği yollarımızda kış aylarında göçükler meydana geldi. İki aracın kolaylıkla geçebildiği yollarımızın bazı yerlerinde şuanda tek araç bile güçlükle geçiyor. Göçen bölgelerin zemininin yumuşak olmasından dolayı da hala yıkılmalar devam ediyor. Gerekli yerlere başvurularımızı yaptık fakat hala bir çözüm bulunmadı. Bu tür yerlere istinat duvarı yapılmalı ve her yıl göçmesi engellenmelidir” dedi.

Köyde yetiştirilen meyve ve sebzelerin ihracata yönelik olduğunu söyleyen Erdem, “Köyümüzden ürün alan firmaların çok büyük kamyonları var. Köy yollarımızın bozuk ve tehlikeli olmasından dolayı köye gelen araçlar köyün belirli yerlerinde bekliyor ve buraya ürünleri kendi imkanlarımızla taşıyoruz. Buda köylüye fazladan masraf olarak dönüyor” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 14:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?