9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Köyde su sevinci

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Sarıkaya köyü sakinleri sondaj kuyusundan çıkan suya bayram etti.

Sondaj kuyusundan gelen suyun motopomp havuzuna akıtılması nedeniyle düzenlenen törende konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, akan sulara gem vurulması gerektiğini söyledi. Sondaj suyu çıkarmanın geçici bir çözüm olduğunu ifade eden Er, "Bundan böyle Türkiye'de akan sulara gem vurmak gerekmektedir. Konya ovamızın çölleşmesinin en büyük nedenlerinden biri de gelişi güzel açılan sondaj kuyularıdır. Susuzluk döneminde sondajlar çözüm gibi gözükse de aslında bu bir çözüm değildir" dedi.

Bölge halkının susuzluğunun giderilmesi için Sorgun ve Güzeloluk göletlerinin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini belirten Er, "Bu barajlarımızı faaliyete geçirerek, Aksıfat ve Lemas sulama suyunu rahatlatmamız gerekiyor. Silifke ilçemizde arazi yapısı baraj yapmaya elverişli değil. Yapılan bu çalışmalar Erdemli'nin de Silifke'nin de sulama suyu sıkıntısına çözüm olacaktır, bölgeyi önemli ölçüde rahatlatacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük tarım ülkelerinden biri olduğunu kaydeden Er, "Çiftçimizden bundan böyle modern ve rekabetçi bir üretim anlayışı bekliyoruz. Bu konuda tarımla ilgili kuruluşlarımıza büyük görevler düşüyor. Devlet ve millet iş biriliği içerisinde oldukça, başarılamayacak hiçbir şey yoktur" şeklinde konuştu.

Köylerinde 5. sondaj kuyusunun açıldığını belirten Sarıkaya Köyü muhtarı Ahmet Ergen de saniyede 20 litrelik bir debiye sahip olan suyu, 5 kilometre mesafedeki Arkıt mevkiine ulaştıracaklarını, şimdilik ishale hattının 1.5 kilometrelik kısmının tamamlandığını söyledi.
Konuşmaların ardından, yapılan dualarla sondaj kuyusundan gelen su motopomp havuzuna törenle akıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 12:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?