4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Köydeki öğrencilerin büyük sevinci

KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLER KİTAPLARA BAYRAM ETTİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu başlattığı okuma kampanyası kapsamında köy okulu öğrencilerini kitapla buluşturdu. Okul öğrencileri tarafından Koramşalı Köyü İlköğretim Okuluna teslim edilen 900 kitap, köy okulundaki öğrencilere bayram ettirdi.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu Müdür Seval Karakuş, okulları tarafından başlatılan “Beğendiğim kitabı seninle paylaşalım” projesi kapsamında etkinliklerinin devam ettiğini belirterek, “Okuyan çocuk içimizde umut” sloganıyla yola çıktık. Bu projemiz okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik bir proje. Adından da anlaşıldığı gibi öğrencilerimiz okuyup beğendiği kitapları kitap bulmada güçlük çekmen köy okullarımızla paylaşıyorlar. Bugün Koramşalı Köyü İlköğretim Okulunun öğrencileri ile toplam 900 kitabı paylaştılar” dedi.

Kitap içinde kitabı okuyan öğrencinin kitabı neden tavsiye ettiği, en çok neleri beğendiği konularında bilgi notu yerleştirildiğini ifade eden Karakuş, “Biz yalnızca kendi okulumuzun öğrencilerinin çok okumasıyla hedefe ulaşamayacağımızın farkındayız. Ne kadar çok çocuk okursa bizim ve ülkemizin geleceğiyle ilgili umudumuz o kadar çok artacak. Bu etkinliklerimizin okuyan çocuk sayısını arttıracağına inanıyoruz” diye konuştu.

Karakuş, bir süre önce okul içinde oluşturulan sosyal hizmet kurulu’nun bu tür çalışmaları sürdüreceğini de kaydetti.

Koramşalı İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Bilgen de okullarında 76’sı diğer köylerden taşımalı toplam 148 öğrencinin eğitim gördüğünü en büyük sıkıntılarının ise okulların da yeteri kadar kitap olamaması olduğunu belirtti. Bilgen, “ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu bizle irtibata geçerek bu projeyi okulumuzda başlatmak istediklerini söylediler. Biz sevinerek kabul ettik. Çünkü ciddi anlamda kitap sıkıntımız vardı. Bugün bu proje okulumuz da başladığı için çok mutluyuz. Gerek görsel olarak ta gerekse içerik olarak birbirinden renkli kitaplarla öğrencilerimiz bayram etti” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler açılan sergiden beğendikleri kitapları seçtiler. Bu sırada çocukların heyecanı ve kitap özlemi salonu adeta bayram yerine çevirdi.

KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLER KİTAPLARA BAYRAM ETTİ
KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLER KİTAPLARA BAYRAM ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 17:51:01
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 22:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?