2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Köye kanalizasyon şebekesi yapılıyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Kırobası köyüne, kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesisi yapılıyor.

İhalesi, İl Özel İdaresi'nce 322 bin YTL artı KDV'ye yapılan Krobası köyü kanalizasyon şebekesi çalışması devam ediyor. 2007 yılı bütçesinden 100 bin YTL ve 2008 yılı bütçesinden de 400 bin YTL ödenek ayrılarak ihaleye çıkarılan Kırobası köyü, Silifke'nin Gökbelen köyünden sonra kanalizasyonu ve arıtma tesisi olan ikinci köyü olacak.

Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu'na çalışmalar hakkında bilgi veren Nevart İnşaat yetkilileri; "Kanalizasyon çalışmalarımız 2009 yılının Mart ayında son bulacak. 11 bin 330 metre Fi 200'lük kanalizasyon borusu döşüyoruz. Köy dışında 1 metre 60 santim, köy içinde ise 2 metre 50 santimi bulan kanalizasyon kanalları kazıp boruları yerleştiriyoruz. Kırobası'nda bulunan tüm ev ve iş yerlerinin kanalizasyonlarının bağlanacağı borular, mezarlık mevkisinde yaptığımız arıtma tesisine bağlanarak burada arıtılacak. Çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamladık" dediler.

"Kırobası köyü şehirleşme yolunda ilerliyor" diyen Kaymakam Beyoğlu ise, "Burada büyük bir proje gerçekleştiriliyor. Gökbelen köyünden sonra Kırobası köyü de kanalizasyonuna kavuşuyor. Taşıma merkezi olan ve içerisinde sağlık ocağı ve doktoru bulunan Kırobası köyü yakın zamanda kanalizasyon sistemine geçecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 10:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?