2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Köylerarası Futbol Turnuvası başladı

Mersin'in Erdemli ilçesinde kaymakamlık tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Köylerarası Futbol Turnuvası Güzeloluk Köyü'nde başladı. Turnuva açılışında sahaya çıkan genç kızlardan oluşan Şalvar Spor takımının gösteri maçı ilgiyle izlendi.

18 köy takımının katıldığı turnuvada bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, Erdemli'de her şeyin iyiye ve güzele gitmesini arzu ettiklerini söyledi. Geçen yıl 22 Temmuz Genel Seçimleri nedeni ile turnuvayı yapamadıklarını anlatan Demirhan, seçimlerde olsa bu tür turnuvaların geleneksel olarak aynı tarihlerde ve kesintisiz olarak yapılmasını istediklerini ifade etti.

İnsanların düşmanlıklar için değil güzellikler için yaratıldığını ifade eden Demirhan, sporun da bir güzellik olduğunu bu nedenle bu tür turnuva ve yarışmaların güzellik, kardeşlik, dostluk ve centilmenlik için yapıldığına dikkat çekti. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Kılıç ise, köyde yaşayan vatandaşlarında spor yapabilmeleri için çalışmalar içinde olduklarını belirterek, "4 köyümüzde çim saha, 3 köyümüzde de toprak saha yapımı tamamlandı. 5 köyümüzde de yine spor sahası yapımı çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Amacımız sportif faaliyetlerden köylülerimizin de faydalanmasıdır" dedi.

Turnuvanın açılışında Karakeşli Köyü Biçki Dikiş Kursu'na katılan 14 genç kız kurdukları "Şalvar Spor" takımı ile açılış maçında karşılaştı. 1-1 berabere biten maçtan sonra açıklama yapan Şalvar Spor'un kaptanı Bedia Doğan, hafta içinde biçki dikiş kursuna devam ettiklerini, arta kalan boş zamanlarında ise futbola merak salarak, kendi aralarında maç yaptıklarını söyledi. Doğan, birkaç köyünde kendileri gibi birer takım kurmaları halinde erkekler gibi turnuva yapabileceklerini kaydetti.
Turnuvaya gelen izleyicilerin kadın ağırlıklı olması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 11:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?