5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Köylerde teknoloji çağı

Mersin'de köylülerin teknolojiyi kullanarak bilgiye daha hızlı ve daha kolay ulaşabilmeleri amacıyla merkeze bağlı toplam 30 köyde 'Bilgiye Erişim Üniteleri' oluşturuldu.

200 bin TL'ye mal olan ünitelerde bilgisayar, internet ve kütüphanenin yanı sıra beyin egzersizine imkan tanıyan satranç gibi oyunlar da yer alıyor.

Mersin Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hayata geçirilen 'Kırsal Nüfusa Bilgi Ulaştırma Projesi' kapsamında, merkezi köylerde 'Bilgiye Erişim Üniteleri' oluşturuldu. Bekiralanı, Resul, Camili, Horozlu ve Değnek köylerinde kurulan ünitelerin açılışını gerçekleştiren Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kırsal nüfusun bilgilendirilmesi amacıyla yürütülen projenin ilk etabında 30 köyde bilgisayar, kütüphane ve satranç takımlarının yer aldığı ünitelerin oluşturulduğu bilgisini verdi.

Vali Aksoy, "Buradaki temel amacımız, gençlerimizin bilgiye daha hızlı ve daha kolay ulaşabilecekleri bir ortama sahip olmalarının yanında, onların arzu ettikleri bilgiye internet ortamında ulaşabilmelerinin sağlanmasıdır. Bununla birlikte köylerde yaşayan diğer insanlarımızın da ihtiyaç duydukları bilgilere bu merkez aracılığıyla ulaşabilmelerini istiyoruz" dedi.

'Bilgiye Erişim Üniteleri'nde bulunan bilgisayarların yanı sıra oldukça zengin bir kaynağa sahip olduğunu vurguladığı kütüphanelerin de bilgiye ulaşımı kolaylaştıracağını savunan Aksoy, gençlerin boş vakitlerini daha verimli bir şekilde değerlendirebilmeleri için ünitelerde satranç takımlarının da bulundurulduğunu anlattı.

Kırsal kesimde yaşayan insanların daha iyi bir bilgi seviyesine yükseltilerek dünyayla ilişkilerini üst noktalara taşımayı amaçladıklarının altını çizen Aksoy, proje kapsamında uygulanmaya başlanan 'Bilgi Erişim Üniteleri'nin kendilerine toplam maliyetinin de yaklaşık 200 bin TL olduğu bilgisini verdi. Aksoy, önümüzdeki dönemde diğer köylerde de söz konusu ünitelerin oluşturulacağına dikkat çekti.

Köylerde gerçekleştirilen açılışlarda çocuklarla da yakından ilgilenen Aksoy, köylü çocuklara daha çok kitap okumaları ve daha çok araştırma yapıp kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.
Açılışlarda, Vali Yardımcısı Kadir Okatan ile Akdeniz İlçe Kaymakamı Bekir Atmaca da hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 16:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?