2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Köylere okuma salonu yapılacak

Mersin’in Erdemli ilçesinde "Türkiye Okuyor Kampanyası" kapsamında köylere okuma salonu yapım çalışmalarının başladığı bildirildi.

Erdemli'ye bağlı Aydınlar Köyü’nde bulunan köy tüzel kişiliğine ait ilköğretim okul binasında incelemelerde bulunan Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, binanın tadilatının yapılarak okuma salonu yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Okul binasının yanı sıra 6,5 dönümlük okul bahçesinin de mini spor sahası ve çocuk oyun parkı olarak düzenleneceğini belirten Demirhan, “Yaz aylarında yayla köylerimizin nüfusu birkaç kat artmaktadır. Aydınlar köyümüzün nüfusu da aynı şekilde bir artış göstermektedir. Yaz aylarında tatilini değerlendirmek amacıyla gelen insanlarımızın okuma alışkanlığı edinmeleri, daha çok kitap okumak için fırsat ve imkân bulmaları gerektiğini düşündük. Bu düşünce doğrultusunda köyümüze bir okuma salonu kazandırmak için çalışma başlattık” dedi.

Aydınlar Köyü muhtarı Altunay Cırık da, “Yaz aylarında köy nüfusumuz 15 bin’i bulmaktadır. Yapılacak çalışma hayata geçtiğinde tatil için köyümüze gelen vatandaşlarımız okuma konusunda en iyi hizmeti alacaklardır. Bahçeye yapılacak mini spor sahası ve oyun parkı da bizim için önemli bir ihtiyaçtı. Çalışların başlaması bizleri sevindirdi” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 12:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?