2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Köylerini satılığa çıkardılar

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı 200 haneli Beylice köyü, kooperatif fabrikasının faaliyette olmaması ve aldığı krediyi ödeyememesi nedeniyle satılığa çıkarıldı.

2004 yılında Beylice köyünde büyük umutlarla aromatik bitkiler fabrikası kuruldu fakat kar edilmeyince alınan krediler geri ödenemedi.

Bu yüzden Tarsus 2. İcra Müdürlüğü tarafından yapılan icra takibatında alacaklı gözüken Çevre ve Orman Bakanlığı, 1 milyon 500 bin YTL'yi tahsil etmek için S.S. Beylice Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne üye 165 kişiye icra takip ödeme emri gönderdi.


Toplam 165 üyesi bulunan S.S. Beylice Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin tüm üyelerinin her birine 6 bin ila 11 bin YTL arasında ödeme emri geldi. Ancak parayı ödeyemeyen kooperatif üyesi köylüler, icra takibinin durdurulması için itiraz dilekçesi verdi. Ardından da köy meydanında toplanarak eylem yaptılar. Pankartlar açıp köyü satılığa çıkardıklarını ilan eden köylüler, yoldan geçen araçları durdurarak köyü satmak istediklerini söyledi. Köylüler, "Herkes kurban satıyor, biz de köyümüzü satıyoruz" dedi.


Köylüler adına konuşan kooperatif ortaklarından Fuat Savcı, "Bu paraları ödeyecek durumumuz yok. Biz zaten başka köylere yevmiye ile gidip çalışarak geçimimizi sağlıyoruz. Sabahtan akşama kadar kazandığımız para 17 YTL. Bana 11 bin YTL borç çıkarmışlar. Benim bu parayı vermem mümkün değil. Devletimizden yardım istiyorum" dedi.


Ayşe Gücük (45) ise oğluna 6 bin YTL borç çıktığını dile getirerek, "Devlet bu sorunumuza çözüm bulmazsa evimizi satıp çadırda yaşamak zorunda kalacağız" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 16:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?