2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Köylü, sigara yasağına uyum sağladı

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Çaltıbozkır köyü sakinleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı "Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun"la kapsamı genişletilen sigara yasağına çabuk uyum sağladı.

Kanunun Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmasının ardından köy kahvehanesinde yasağı uygulamaya başlayan Çaltıbozkır köyü sakinleri, bir karton üzerine "Bu iş yerinde sigara içmek yasaktır, cezası 592,50 YTL'dir" yazarak, yasağa uymayanları uyarıyor.

"İlk zamanlar güldüğümüz sigara içme yasağına, ilk olarak kahvehanede sigara içilmesine izin vermeyerek başladık" diyen köylüler, "'Böyle yasak mı olur?' diyor ve hepimiz gülüyorduk. Bizler yıllardır kahvehanede oyun oynarken sigaramızı ve çayımızı içtik. 'Bu yasaya ayak uydurmak zor olacak' derken, bazı arkadaşlarımızın da baskısıyla sigara içimine son verdik. Onaylanan kanuna göre eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel kişilerine ait olan binaların kapalı alanlarında sigara içilmeyeceğini biliyoruz. Bunun için de köyümüzdeki kahvehane içerisinde sigara içme yasağına uyuyoruz. Kahvehane içerisinde sigara içmek isteyenlere de asla müsaade etmiyoruz" dediler.

Sigaranın sağlığa zararlı olduğunu çok iyi bildiklerini ifade eden köylüler, sigara içme yasağıyla bu alışkanlıktan kurtulabileceklerini inandıklarını söylediler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan "Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun"; okul, dershane ve kursların açık alanları ile lokanta, kahvehane, kafeterya ve birahane gibi yerlerde sigara içimini yasaklıyor. Kanun, yayımından 4 ay sonra yürürlüğe girecek. Lokanta, kahvehane, kafeterya gibi yerlerdeki sigara yasağının uygulanması ise 18 ay sonra başlayacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 16:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah direk IP: 78.164.244.xxx Tarih : 23.01.2008 21:59:33

Helal olsun köylülerime artık gözü kapalı avrupa birliğine girebiliriz