5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Köylü domates hasadına hazırlanıyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Seydili ve Ören Köylerinde açıkta domates üretimi yapan köylüler hasadın başlayacağı günü bekliyor.

Geçtiğimiz yıl üç kez doğal afetten dolayı zarar eden domates üreticileri bu yıl zararlarını telafi etmeyi düşünüyorlar. Bu yıl 15 gün geç ekim yapan domates üreticileri Seydili Köyü'nde 700, Ören Köy&de ise 800 dönüm arazide domates üretiyor.

Eylül ayının ikinci haftasında domates hasadına başlayacaklarını belirten Seydili Köyü Muhtarı Mustafa Doğan, "Geçtiğimiz yıl tüm domates üreticileri doğal afetlerden gördüğü zarar ve fiyatların düşük olmasından dolayı büyük zarar ettiler. Bu yıl bu zararlarımızı kurtarmak için tekrar domates ektik. Doğal afetlerden korumak için de domateslerimizin üzerini filelerle korumaya aldık. Ümit ediyoruz ki bu yıl fiyatlar iyi gider ve biz çiftçiler zararını biraz olsun karşılar" dedi.

Çiftçilerin domates fidesi ve ilaç borçlarının olduğunu dile getiren Muhtar Doğan, "Üretilen domatesler hasat edilir edilmez çiftçi borç ödemeye başlayacak. Fiyatların en az 50 kuruş ile 1 lira arasında olmasını bekliyoruz. Domates ihracatının da başlamasıyla çiftçilerimiz rahat bir nefes alacaktır" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 11:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?