4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Köylü kadınlar 'klip yıldızı' oldu

KÖYLÜ KADINLAR 'KLİP YILDIZI' OLDU

Mersin'de kurdukları amatör tiyatro topluluğuyla dikkatleri üzerinde toplayan Arslanköylü kadınlar, şimdi de 'klip yıldızı' oldular. Hatay'ın Erzin Belediyesi'nce narenciye tanıtımına yönelik olarak hazırlanan klipte başrolleri paylaşan kadınlar, imkan verildiğinde köylü kadınların neler yapabileceklerini ortaya koymaya çalıştıklarını dile getirdiler.

'Eşşe Dezze (Ayşe Teyze)' adı verilen klibin tanıtım toplantısıysa Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde gerçekleştirildi. 'Eşşe Dezze' rolünü Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu Kurucusu Ümmiye Koçak üstlenirken, klibin sözleriniyse Rıfal Al Zain ve Gürhan Ötün'ün birlikte hazırladığı belirtildi. Hatay'ın Erzin ilçesinde çekilen ve '1. Uluslararası Erzin Narenciye, Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında desteklenen klibin, önümüzdeki günlerde müzik kanallarında yayınlanacağı kaydedildi.

Erzin Belediyesi'nin sponsorluğunda hazırlanan çalışmanın yönetmenliğini yine bir Mersinli olan Yasin Korkmaz üstlenirken, klibin internet üzerinden yapılan gösterimlerininse yaklaşık 100 bin kişi tarafından izlendiği ifade edildi.

"KÖY KADINLARININ SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUM"

Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek'in de katıldığı toplantıda soruları yanıtlayan Ümmiye Koçak, böylesi bir çalışma içinde yer alıp başrol oynamanın kendisini gururlandırdığını vurguladı. Koçak, "Bu, yıllardır hayalini kurduğum bir çalışmaydı. Tiyatro benim hayatım ama video klip çalışmasının da bana önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Burada aslında köy kadınlarının sesini Mersin'den tüm Türkiye'ye ve hatta dünyaya duyurmaya çalışıyorum. Ben de bir köylü kadınım ve hemcinslerimin sesi olmanın çabasını veriyorum" dedi.

Kamera karşısında geçtiğinde yaşadıklarının çok farklı duygular olduğunu anlatan Koçak, klip çalışmasının sahnede olmaktan da daha kolay olduğunun altını çizdi. Bugüne kadar sahnelemiş oldukları oyunları, kendi kaleme alıp aynı zamanda da yönetmenliğini üstlendiğini hatırlatan Koçak, ancak klipte sadece oyunculuğunu konuşturduğunu ve gerisine karışmadığını, bu nedenle de her şeyin oldukça kolay olduğunu da sözlerine ekledi.

"BU ÇALIŞMAYLA KÖY KADINLARI 'BEN DE VARIM' DEDİ"

Tanıtım toplantısına gelerek Koçak'a destek veren Arslanköylü Seher Çuhadar ise ortaya konulan çalışmayla birlikte bir bakıma köy kadınlarının 'biz de varız' mesajı verdiklerini savundu. Çuhadar, "Şalvarlıdır, başı örtülüdür denilerek bir kenara atılan kadınlara, imkan verildiğinde neler yapabileceklerinin bir bakıma ispatıdır bu çalışma. Atatürk ne güzel söylemiş 'Köylü, milletin efendisidir' diye. Bu sözü ispat ettiğimiz için de köylü kadınlar olarak çok mutluyuz. Bundan dolayı da Ümmiye ablaya çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Arslanköy'de kısıtlı imkanlar içinde tiyatro yapmaya çalıştıklarını kaydeden Emine Günlük de köylü kadınlara örnek olmaya çalıştıklarını söyledi.

KÖYLÜ KADINLAR 'KLİP YILDIZI' OLDU
KÖYLÜ KADINLAR 'KLİP YILDIZI' OLDU
KÖYLÜ KADINLAR 'KLİP YILDIZI' OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 13:43:03
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 14:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?