5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Köylü kadınların kilo problemi

Mersin merkeze bağlı köylerde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde denetleyen Vali Hüseyin Aksoy, köylülerin sorun ve sıkıntılarını da dinledi.

Aksoy'a hareketsiz yaşam nedeniyle kilo aldıklarından şikayet eden kadınlar, köylerine jimnastik aleti istedi.

Vali Aksoy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından oluşturulan 'Bilgiye Erişim Üniteleri'nin açılış programı kapsamında, merkeze bağlı Resul, Camili, Bekiralanı, Horozlu ve Değnek köylerini de ziyaret ederek vatandaşlarla bir süre sohbetti. Vali Yardımcısı Kadir Okatan ve Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca'nın da hazır bulunduğu ziyarette köylülerin sorunlarını dinleyen Hüseyin Aksoy, sulama suyu ihtiyacının karşılanmasının yanında sıklıkla kesilen elektrik sorununa çözüm bulunması talebiyle karşılaştı.

Aksoy'a Bekiralanı köyünde halı saha ve çocuklar için yüzme havuzu, Deynek köyünde içme suyunun arıtılması talebi iletilirken, en ilginç istekse Horozlu köyündeki kadınlardan geldi.

Hareketsiz yaşam nedeniyle kilo aldıklarını, hem bu durumun önüne geçebilmek hem de boş vakitlerinde spor yapabilmek için köylerine jimnastik aletlerinin getirilmesini isteyen kadınlar, bu konuda Vali Aksoy'un gerekli özveriyi göstereceğine inandıklarını dile getirdi. Köylü kadınlar, ayrıca çocukları için oyun alanı ve park istedi.

Yapmış olduğu ziyaretler kapsamında çok sıcak ilişkiler kurduğunu ve köylülerin ilgisinin de kendisini mutlu ettiğini vurgulayan Hüseyin Aksoy, kendisine iletilen talep ve öneriler değerlendirilerek en kısa sürede çözüm adına gerekli adımların atılacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 16:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?