4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Köylü kadınların kışlık telaşı

KÖYLÜ KADINLAR KIŞLIK ODUNLARINI HAZIRLIYOR

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı köylerde yaşayan kadınlar dağlardan topladıkları odunlarla sırtlarında taşıyarak kış ayına hazırlık yapıyorlar.

Kış öncesi ve kışa hazırlık olarak dağdan odun toplayan kadınlar, ev ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra eşlerine de büyük destek oluyorlar.

Isınmanın yanı sıra yemek ve su ısıtmak içinde odun ateşini kullandıklarını ifade eden Fatma Gül, "Köylerde odunun önemi çok büyüktür. Ev ekonomimize maddi destek olabilmek için tüp gaz yerine odun kullanıyoruz. Evlerimiz bahçelerinde ve mutfaklarımızda oluşturduğumuz ocaklarda odun ateşinde yemek yapıp su ısıtıyoruz. Bunun yanı sıra kışın tamamen odun sobalarında odun ateşi ile ısınıyoruz. Kış bastırmadan odun ihtiyacımızı giderebilmek için dağdan odun topluyoruz. Topladığımız odunları çuvallara doldurup evimize sırtımızda taşıyoruz" dedi.

Şehir merkezinde bir ailenin ayda bir kez tüp gaz aldığını belirten Gül, "Odun ateşini ve kömürünü kullanarak tüp gaz almak zorunda kalmıyoruz. Evlerimizde tüp gaz ve ocak mevcut olduğu halde bizler aile bütçesine katkıda bulunabilmek için odun ateşini kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

KÖYLÜ KADINLAR KIŞLIK ODUNLARINI HAZIRLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 11:24:05
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 11:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?