5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Köylü kursiyerler sertifika aldı

KÖYLÜ KURSİYERLER SERTİFİKALI İNŞAAT KALIPÇISI OLDU

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Sarıkaya Köyü'nde Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ‘İnşaat Kalıpçılığı’ kursunu bitiren 21 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Sarıkaya İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, “İnsanlarımızın ve özellikle kadınlarımızın sosyalleştirilmesi, beşeri kazanması en önemlisi de meslek edinmesi için bu tür kursları açarak hizmete sunuyoruz. Talep olması durumunda tespit ettiğimiz 126 meslek dalında kurs açabiliriz. Kurs açma konusunda vatandaşlarımızdan talep bekliyoruz” dedi.

Günümüzde meslek sahibi olmanın yeterli olmadığını bunun sertifika ile taçlanması gerektiğini ifade eden Özefe, “Artık devir belge ve sertifika devri olmuştur. Günümüzde sertifikası veya belgesi olmayan hiç kimse iş yeri açamıyor ve mesleğini icra edemiyor. Ne kadar bilgili olursa olsun, belgesi olmadığı zaman hiçbir iş yapamıyor. Dolayısı ile bu kursları ve alınan sertifikaları oldukça anlamlı buluyorum” diye konuştu.

Sarıkaya Köyü Muhtarı Ahmet Ergen de, köy nüfusunun büyük çoğunluğunun inşaat ustalığı ile geçimini sağladığını belirtti. Ergen, “Şimdiye kadar babadan oğla geçen bir kalıp ustalığı anlayışı vardı. Ama bu işi artık belgeli yapmak gerektiğini düşünerek köyümüzde ‘İnşaat Kalıpçılığı’ kursu açılması talebinde bulunduk. Köylülerimiz açılan bu kursla sertifika sahibi oldular. Kursun açılmasında emeği geçen herkese köyüm adına teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından öğretmen Adem Uçar yönetiminde açılan 240 saatlik ‘İnşaat Kalıpçılığı’ kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika törenine; İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru, Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü İdris Dölek, İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, İl Genel Meclis üyesi Hasan Mavi ile vatandaşlar katıldı.

KÖYLÜ KURSİYERLER SERTİFİKALI İNŞAAT KALIPÇISI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 12:04:00
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 13:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?