2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Köylü teknolojiyi sevdi

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar teknolojiyi yakından takip ediyor. Akşam bilgisayar kursuna katılan vatandaşlar, merak ettikleri her şeye internet yardımıyla ulaşıyorlar.

Gencinden yaşlısına bilgisayar öğrenen köylüler teknolojinin nimetlerinden faydalanmayı ihmal etmiyor. Köylüler nasıl kullanılacağını öğrendiği zaman merak ettikleri bütün bilgeleri internet üzerinden öğrenebilmenin mutluluğunu yaşadıkları söylediler.

İlk defa bilgisayarla tanışma fırsatı bulduklarını belirten Hasan Ünal, "Daha önce bilgisayarın açma düğmesini bile bilmiyorduk. Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kursların ardından bilgisayarı öğrendik ve bu teknolojiden faydalanıyoruz. Bilgisayar gerçekten mükemmel bir alet. İnternete girerek dünyadaki ve ülkemizdeki gelişen olayları anında öğreniyor, istediğimiz bilgilere ulaşabiliyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerin ödevlerini yapma, merak edilenleri öğrenme, anında haber alma gibi bir çok hizmete öncülük yapan internetten oldukça memnun olduklarını dile getiren Ünal, özellikle öğrencilerin derslerinde kent merkezine inmekten kurtuldukları için mutlu olduklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 11:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?