5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Köylüler meslek edinecek

KÖYLÜLERE MESLEK EDİNDİRME KURSU

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, son yıllarda köylülerin issizlik sıkıntısı yaşadığını bunu çözmek içinde meslek edindirme kurslarının yaygınlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Narenciye üretimi ile öne çıkan Hacıhalilarpaç Köyü'nde vatandaşların sorunlarını dinleyen Özefe, köylülerin issizlik sıkıntılarını aşmaları için çalışma başlattıklarını ve bu kapsamda 126 meslek dalında kurs açmak için kendilerine gelecek talepleri beklediklerini söyledi.

Ziyaret sırasında köy ile ilgili genel bilgiler veren Köy Muhtarı Rusul Yıldırım, köylerinin nüfusunun bin 500 dolayında olduğunu, hane sayısının ise 300’ü geçtiğini söyledi.

Sulama suyunda sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Yıldırım, Karacaoğlan göletinin yapılmasıyla sorunun çözüleceğine dikkat çekti.

Köylerinde 12 bin dönüm tarım arazisinde 20 bin ton limon ve portakal ağırlıklı narenciye üretimi gerçekleştirildiğini anlatan Yıldırım, “Köylülerimiz yazın yaylakları olan Çamurlu yaylasında sebze yetiştiriciliği yapıyorlar, kışın ise yeniden köylerine dönerek narenciye sektöründe çalışıyorlar. Ancak tarım gelirlerinin düşmesi halkımızı işsizlik tehlikesiyle karşı karşıyla geldi” dedi.

Köylülerin işsizlik sorunun çözümü adına bir çalışma başlattıklarını belirten Kaymakam Özefe, “126 meslek dalında bize gelecek talepleri bekliyoruz. Sertifikasız işe girmek artık çok zor. Siz de bize mutlaka talepte bulunun. Bayanlar özellikle bitçi-dikiş kursu talebinde bulunarak sosyal faaliyetlerde bulunuyorlar. Sizlerde issizliği çözüm olacağını düşündüğünüz meslek kursları talebinde bulunabilirsiniz. Devir sertifika devri” diye konuştu.

Kaymakam Özefe sohbetin ardından muhtar Rusul Yıldırım ile birlikte limon bahçelerinde incelemelerde bulundu.

KÖYLÜLERE MESLEK EDİNDİRME KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 12:20:01
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 12:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kuzucu IP: 88.247.247.xxx Tarih : 24.11.2009 00:14:03

köyümüze bir kaymakam gelmiş,vatandasin sorunlarini dinlemiş