2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Köylüler su zammına isyan etti

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Taşobası köyü sakinleri, içme suyu ücretine yapılan zammı protesto etti.

İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Taşobası köyünde yaşayan vatandaşlar, köy meydanında toplanarak, suyun ton fiyatını 50 YKr'den 1.25 YKr'ye yükselten Çatalçeşme Kırkgöz İçme Suyu Birliği'ni protesto etti. Suyun sağlıksız olduğunu da iddia eden köylüler, su fiyatının düşürülmesini istedi.

Çatalçeşme Kırkgöz İçme Suyu Birliği'ne 17 köyün üye olduğunu belirten Muhtar İsmail Suluç, "Birlik 1 yıl önce Kızılçukur Köyü Muhtarı Mustafa Bayır tarafından kuruldu. Çevrede bulunan 17 köy birliğe üye oldu. Biz de yaklaşık 6 ay önce üye olduk. Birliğe üye olmadan suyun tonunu 50 YKr'den içiyorduk. Birliğe üye olmadan önce de 30 YTL abone ücret verileceğini ve suyun tonunun çok cüzi bir fiyat olacağını açıkladılar bize. Üye olduktan sonra 30 YTL abone bedeli 150 YTL oldu. Abone bedelinin yüzde 30'unun köye verileceği söylendi, o da yok ortada. Cüzi dedikleri suyun tonu da 1.25 YKr oldu. Ayrıca bakım ve onarım ücreti ekleniyor. Köyümüzün tek geçim kaynağı tarımdır. Bu fiyatla su faturalarını yatıramayız. Köyümüzde birçok kişinin suyu da kesiktir. Birliğin su fiyatını tekrar gözden geçirmesini istiyoruz" dedi.

Bahtiyar Tehnedere adlı köylü ise, sularının sağlıklı olmadığını ifade ederek, "Fiyatların çok yüksek olmasından dolayı su faturasını yatırmadım. Bana
18 Nisan'da su ücretini 1 hafta içinde ödemem için tutanak gönderdiler. Yine aynı gün gelip suyumu kestiler. Bu nasıl anlayıştır anlamadım. Herkesin elini vicdanına koymasını istiyorum" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 15:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şadi çömez IP: 88.229.143.xxx Tarih : 28.04.2008 17:52:43

haksızlığa boyun eğmeyeceğiz köylü olarak muhtarımızı destekliyoruz kongrede başkanın düşürülmesi için oy veren muhtarlardan dolayı suyu çok pahalıya içiyoruz