3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Köylüler sulu tarım yapmak istiyor

Mersin'in Silifke İlçe Orman İşletme Müdürlüğü, köylülere orman sevgisi, ormanın önemi ve orman yangınlarının oluşumunun engellenmesi hakkında eğitim toplantıları düzenledi.

Ormanların her türlü zararlılardan korunması ve özellikle en büyük tahribata sebep olan orman yangınlarının önlenmesi amacına yönelik orman köylülerinin yerinde eğitimi kapsamında Kargıcak İlköğretim Okulu'nda öğrencilere, Sabak, Seyranlık ve Bükdeğirmeni köylerinde eğitim toplantıları düzenlendi.

Silifke Orman İşletme Müdürü Kubilay Akdeniz'in düzenlediği eğitim toplantılarına Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Orman Mühendislerinden Ali Dinçer, Mehmet Toprak ve Değirmendere İşletme Şefi Ali İhsan Bakırtaş katıldı. Köylüler ormanlara zarar veren kıl keçisi besiciliğini bırakmak, sulu tarıma geçmek istediklerini ve hayvancılık yerine tarımla hayatlarına devam etmek istediklerini belirttiler.

Ormanların faydaları hakkında çeşitli slayt gösterileri sunan Orman İşletme Müdürü Kubilay Akdeniz, "Köylülerimiz ormanlara ve yangınlara karşı çok hassas davranıyorlar. Türkiye çapında ormanları geliştirmek için 81 ilde 5 yıl sürecek Milli Ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Orman ve çevreye karşı daha duyarlı olarak küresel ısınmayla mücadele edebiliriz. Anadolu'nun yüzde 70'i bir zamanlar orman iken şuan yüzde 27 oranında ormanlarımız bulunuyor" dedi.

Yangın mevsiminin yaklaştığını da hatırlatan Akdeniz, "Ormanların zarar görüp kaybolmasında en büyük etken insandır. Bizde köylülerimizi bilgi sahibi yapmak ve olası orman yangınlarında alacakları tedbirleri dile getirmek için bir araya geldik. Bölgemizde genç ormanlarımızın yanı sıra yeni dikim ve ekim yaptığımız ormanlarımız da bulunmaktadır. Bunlara zarar verilmemesi için tel örgü ile etrafını çevirdik. Bunların korunmasında en önemli unsur köylülerimizdir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 10:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?