4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Köylülere mikrokredi bilgilendirmesi

YOKSULLAR İÇİN MİKRO KREDİ ANLATILDI

Mersin'in Silifke Özel İdare Müdürlüğü, yol, su ve elektrik gibi çalışmalarının yanı sıra, yoksul insanları kalkındırmak için de çalışıyor.

"Yoksullar için Mikro Kredi" projesi kapsamında Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Işıklı köyüne gidip, proje hakkında köylülere bilgi verdi.

Müdür Arıcı, İl Özel İdaresi'nin mali desteği ve El Sanatları ve Eğitim Vakfı'nın (İÇEV) ortaklığında yürütülen "Yoksullar için Mikro Kredi" projesi kapsamında sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi bayanlara 1000 TL verdiklerini belirtti.

Bayanların Işıklı köyünde birçok işi yapabileceğine inandığını Söyleyen Müdür Arıcı, "Kadınların kendilerine güvenlerini sağlayarak çalışıp bir gelir elde etmeleri ve aile ekonomisine katkı sağlamaları, dolayısı ile de ülke ekonomisine katma değer yaratmaları amaçlanan proje kapsamında 1000 TL veriliyor" dedi.

Bu güne kadar Mersin genelinde 703 kişiye kredi verildiğinin altını çizen Arıcı, Köylerimizdeki kadınlarımız bu işi rahatlıkla yapabilir. Ben buna inanıyorum. Burası konumu itibari ile çok yönlü bir bölge, salça üretiminden, hayvan besiciliğine, oya nakış işlemesinden bıçak yapımına kadar önümüzde birçok seçenek var. Hatta 3'er 5'er kişi birleşerek büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapabilir, sütünden de bu parayı geriye 20 TL olarak her hafta ödeyebilirsiniz" dedi.

Tek seferde Yoksullar için Mikro Kredi projesi kapsamında ödenen 1000 TL'nin masrafsız ve faizsiz olarak haftada 20 TL olarak geriye ödeneceğini belirten Arıcı, "Artık evde oturan kadınlarımızda bu proje sayesinde kendi parasını kazanabilecek. Böylece hem aile, hem bölge ve hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış olacak" dedi.

İlk gezilerine Işıklı köyünden başladıklarını, Silifke'nin tüm köylerini ziyaret ederek ihtiyaç sahibi kişileri belirleyeceklerini söyleyen Arıcı, bu projeden yararlanmak isteyen herkesi İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne beklediklerini söyledi.

Işıklı köyündeki vatandaşlar, bu proje ile inek besiciliği, salça üretimi gibi birçok işi yapabileceklerini, proje için başvuru yapacaklarını ifade ettiler.

Işıklı köyü muhtarı Zekeriya Özkan ise Silifke Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı'ya teşekkür ederek, Bizleri bilinçlendirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Yoksul vatandaşlarımızın ekonomiye katkı sağlayabileceği bu proje için bizlerde elimizden geleni yapacağız" dedi.

YOKSULLAR İÇİN MİKRO KREDİ ANLATILDI
YOKSULLAR İÇİN MİKRO KREDİ ANLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 11:35:04
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 16:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?