5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Köylülerin badminton merakı

Mersin'de köylüler boş zamanları 'badminton' oynayarak değerlendiriyor. Kendine ve yeteneğine güvenen bazı köylüler ise 2012 yılında gerçekleştirilecek olan olimpiyatlarda boy göstermek istiyor.

Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir Kaymakamlığı tarafından 'Bir Ayda Bin Kort Projesi' meyvelerini vermeye başladı. Projeyle birlikte her mahalle ve köyde badminton kortu oluşturulurken, 5 köyden toplam 40 sporcunun katılımıyla da; 'Şalvarlı Badminton Turnuvası' düzenlendi.

Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvaya şalvarlarıyla katılan köylüler, performanslarıyla da ilgi topladı. Organizasyonda görev yapan badminton antrenörleriyse turnuva öncesinde köylülere raket tutmanın yanı sıra vuruş teknikleri hakkında da bilgi verdi.

Aynı zamanda da Badminton Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olduğuna dikkat çeken Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, buradaki amaçlarınınsa badmintonun bir halk sporu haline getirilmesi olduğunu söyledi. Eyüp Sabri Kartal, daha geçirmiş oldukları proje kapsamında yapılan kortları incelemeye gittiğinde; kadın-erkek köydeki herkesin badmintona ilgi gösterdiklerini gözlemlediğini anlattı.

Karşılaştığı tablonun kendisinde bir turnuva düzenleme fikrini uyandırdığını kaydeden Kartal, gittiği kimi köylerde yöre sakinlerinin badmintonu şalvarla oynadığını vurgulayarak, "Biz de turnuvaya, 'Şalvarlı Badminton Turnuvası' adını verdik. Bu organizasyona köylüler beklediğimizden daha çok ilgi gösterdi. Ayrıca çok iyi bir performans gösterdiklerini de izleyebiliyoruz" dedi.

Özellikle son yıllarda gerçekleştirilen olimpiyatlara katılan Türk sporcuların beklenen başarıyı gösteremediğinin altını çizen Kartal, bu sorunun çözülebilmesi noktasında başlatmış oldukları etkinliklerle birlikte 2012 yılında yapılacak olan olimpiyatlara yeni sporcular yetiştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Öte yandan, bugün başlayan ve 2 gün sürecek olan 'Şalvarlı Badminton Turnuvası'na ise Yenişehir ilçesine bağlı 5 köyden toplam 40 sporcu katılıyor. Turnuva öncesinde korta çıkarak hafif bir antrenman yapan şalvarlı köylüler, seslendirilen birbirinden hareketli parçalarla ısınma çalışması yaptı.

Kendini müziğin ritmine kaptıran bazı köylülerse, salonda görevli antrenörlerle birlikte 'kolbastı' oynadı. Badminton sayesinde günün stresinden uzaklaşma fırsatı yakaladıklarını anlatan köylüler, kendilerini bu spor dalında geliştirmek istediklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 16:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?