4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Köylülerin bilgisayar merakı

KÖYDE BİLGİSAYAR KURSU

Mersin'in Silifke ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Çaltıbozkır Köyü'nde açılan bilgisayar kursuna köylüler yoğun ilgi gösteriyor.

Silifke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın katkılarıyla Çaltıbozkır Köyü'nde 2 Şubat 2010 tarihinde başlayan kurs iki grup halinde devam ediyor.

Kursun gündüz grubunda öğrencilere eğitim verilirken, akşam grubuna ise vatandaşlar katılıyor. Toplam 30 öğrencinin katıldığı 160 saatlik kursun eğitmenliğini ise Mustafa Gürbüz yapıyor.

Kursiyerlerin kurs sonunda sertifika alacağını söyleyen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Musa Köroğlu, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak sosyal ve kültürel konularda kurslar açıyoruz. Kent merkezinin yanı sıra talebe göre belde ve köylerde de kurslar açmaktayız. Çaltıbozkır Köyü'nde vatandaşlarımızın talebiyle bilgisayar kursu açtık. Kurs sonunda kursiyerlerimize sertifika verilecek" dedi.

Boş zamanlarını artık bilgisayar başında değerlendirdiklerini belirten köylüler, "Bilgisayarla tanışmadan önce bağ ve bahçeden kalan zamanımızı kahve köşelerinde harcıyorduk. Köyümüze bilgisayarlar geldiğinden buyana artık boş zamanlarımızı internette değerlendiriyoruz. Türkiye'nin her yerinden haberimiz oluyor. Bilmediklerimizi yine internet yardımı ile öğreniyoruz" şeklinde konuştular.

KÖYDE BİLGİSAYAR KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 13:36:00
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 17:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?