1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Köylülerin büyük isyanı!

Mersin'in Gülnar ilçesinde köylüler, bahçelerine dadanan domuz ve dağ keçileri yüzenden 24 saat nöbet tutmak zorunda kalıyor. Sorunlarını yetkililere ilettiklerini belirten köylüler, bir çözüm üretilmemesine tepki gösterdi.

Özellikle; Delikkaya, Lapa, Çavuşlar, Tırnak ve Beydili köylerinde vatandaşlar bahçelerindeki ürünlerin domuz ve dağ keçilerinden koruyamaz duruma geldi. Daha çok gece gelen hayvanları karanlıkta ayırt edemediklerini belirten köylüler, "Yangın nedeniyle hayvanlar bahçelere gelmeye başladı. Gece silahlarla nöbet tutuyoruz. Gelen hayvanının domuz mu dağ keçisi mi olduğunu bilmiyoruz. O yüzden vuramıyoruz. Çünkü dağ keçisini vurursak cezası 15 bin lira. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililere haber verdik ancak bir çözüm bulamadık. Bizim geçim kaynağımız bahçelerimizde yetiştirdiğimiz ürünler. Onları da yabani hayvanlar yiyor." dediler.

Gülnar ve köylerinin konu aldığı bir kitap çalışması için köyleri ziyaret eden Gazeteci Yazar Ramazan Sarıtaş, köylülerin ekonomik sıkıntısından, ürünlerin para etmeyişinden, maliyetlerin yüksek olmasından ve köylere hakkıyla hizmet gelmeyişinden dert yandıklarını söyledi. Bu sıkıntıların üzerine domuz ve dağ keçilerinin verdikleri zararın geldiğini aktaran Sarıtaş, "Bunun için geceleri bahçe ve tarlalarında nöbet tutuyorlar. Bütün köylerde domuz sorunu var. " diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2012 Çarşamba 16:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?